Nool.hu videó

2023.04.21. 13:52

Áldás szállt a felújított, tornateremmel kibővített bátonyterenyei óvodára (fotók, videó)

Az Angyalkert Óvoda alapításának tizedik évfordulóját ünnepelték pénteken az intézményben. Az épület a közelmúltban közel kétszázmillió forintból újult meg, valamint tornateremmel bővült, ez is okot adott az örömre Bátonyterenyén.

Gulyás Edina

Marti József esperesplébános szentelte meg a felújított épületet és az új tornatermet

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

– Örömünk forrása kettős a mai napon, ünnepeljük tagintézményünk, az Angyalkert Katolikus Óvoda alapításának tizedik évfordulóját, valamint a felújított és tornateremmel kibővített épület megáldását is – fogalmazott Nagy Piroska, a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: az épület rendelkezik minden olyan adottsággal és tárgyi eszközzel, amely alkalmas az óvodás korúak mindennapi, testi-, lelki nevelésére. Elősegíti és méltó körülményeket biztosít a falai között történő, magas színvonalú pedagógiai munkához, keresztény értékrenden alapuló neveléshez.

– Több mint tíz évvel ezelőtt a városvezetés és a szülők, azzal a kéréssel fordultak dr. Beer Miklóshoz, a váci egyházmegye akkori püspökéhez, hogy alapítson iskolát Bátonyterenyén. Egy olyan intézményt, amelyben az oktatás mellett az erkölcsi alapokon folyó nevelő munka áll, amelyben alap a keresztény tanítás és erkölcs, amelynek legfőbb parancsa a szeretet. 2011. szeptember 1-jén létrejött a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola, majd egy évvel később megnyitotta kapuit az Angyalkert Katolikus Óvoda – számolt be a kezdetekről Molnárné Jakab Mária, óvodai tagintézményvezető. – Az intézmény a gyermekek keresztény szellemben történő oktatását, nevelését tűzte ki célul. 

Az elmúlt évtizedről szólva kiemelte: az esztendők alatt kialakult az óvoda arculata az itt dolgozó közösség által, amelyet a folyamatos belső megújulás, a fejlődésre való törekvés jellemez. A közösen elért eredmények miatt a szülők szívesen választják gyermekeik számára az intézményt, 100 százalékos feltöltöttséggel működnek, három csoportban 75 gyermeket nevelnek. 

– Nemcsak szakmailag fejlődtünk, az épület infrastruktúrája is megújult, a kormány támogatásával, a Modern Városok Program és a Magyar Templom-felújítási Program részeként – ismertette a tagintézményvezető. – Az épület új tornateremmel bővült, új tetőt kapott, moderné vált a villamos-, a vízvezeték-, és a szennyvízhálózat, a fűtésrendszer, átalakult a belső tér, megújultak a mosdók és az öltözők. Mindeközben a játszóudvar helyreállítása és szépítése is megtörtént. A munkát a városvezetés és szülők is támogatták. 

Kiemelkedő az intézmény

Selmeczi Zoltán, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően az elmúlt időszakban mintegy 3,5 milliárd forint értékben újultak meg egyházi épületek Kelet-Nógrádban, azok között a bátonyterenyei óvoda az egyetlen nevelési intézmény, amely korszerűsödött, közel 200 millió forintból. 

– Napjainkban nagyon fontos tudást, kultúrát adni a gyermekeinknek, de ugyanilyen lényeges az is, hogy hitet és reményt nyújtsunk. Sok család került nehéz helyzetbe szerte az országban, Nógrádban is. Feladatunk azt a közösséget megteremteni, ahol van hit és szeretet, ahol egymásba kapaszkodhatnak az emberek, mert összefogással lehet csak érvényesülni és átvészelni a nehézségeket – hangsúlyozta a főigazgató. 

Egyre több a gyerek

Nagy-Majdon József polgármester sikertörténetként jellemezte az elmúlt tíz évet, mint mondta, egyre több gyerek iratkozik be a II. János Pál Pápa Katolikus Óvodába és Iskolába. 

Az ünnepség végén Marti József esperesplébános áldotta meg a felújított épületet és az új tornatermet, majd az óvodások műsora színesítette a programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában