Föld napja

2023.04.20. 16:30

A Föld napjához kapcsolódóan folytatta szemléletváltó akcióját a gyarmati városüzemeltetés

A Föld napja alkalmából meghirdetett projekthéten játékos, interaktív előadással folytatta szemléletváltó akcióját a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. az óvodákban.

E-L. Zs.

Hatalmas élményt jelentett az igazi kukásautó megismerése a gyerekeknek

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a balassagyarmati városüzemeltetés nemcsak a hulladékgazdálkodást tartja fontosnak, hanem a környezettudatos szemléletformálást is. Éppen ezért az óvodapedagógusokkal együttműködve március elején elindítottak egy programot, amelynek köszönhetően a legkisebbek is eltanulhatják a szelektív hulladékgyűjtést és közelebbről is megismerkedhetnek a kukásautóval. A hét folyamán több óvodába is ellátogatnak.

– A balassagyarmati Meseerdő óvodában újabb állomásához érkezett a városüzemeltetés akciója, ahol hangsúlyoztuk a gyerekeknek a hulladékgyűjtés fontosságát. Bemutatókon keresztül elsajátíthatták a papír, fém, üveg és műanyag hulladék elkülönített gyűjtését a gyakorlatban és, hogy hogyan tudják ezt otthon is megvalósítani . A tájékoztató és játékos oktatósorozat célja, hogy már fiatalon felhívjuk a csemeték figyelmét a környezet megóvásának fontosságára – mondta el Kovács Csaba, a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

Arra is kitért, hogy a héten több környékbeli óvodába is ellátogatnak majd, valamint májustól az iskolákban is tartanak előadásokat.

A bemutató után mintegy 60 gyerek testközelről is megismerkedett a kukásautóval.  – Nagy hangsúlyt fektetünk óvodánkban a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra nevelésre. A Föld napja kiemelt projekt keretében egy héten keresztül foglalkozunk ezzel a témával, változatos programok által, mint például az újrahasznosító alkotások, az előadások, a virágültetés, továbbá a  Vidra Verda élményközpontú bemutatóval hozza közelebb a természetet a kicsikhez és a szüleikhez egyaránt– számolt be róla Király Marietta óvodavezető. 

Hozzátette: hatalmas élményt jelentett az igazi kukásautó megismerése a gyerekeknek, sok csemete álma vált ezzel valóra. – Ezek az aktivitások segítenek az óvodásoknak megérteni azt, hogy mit tehetünk a Föld védelmének érdekében – hangsúlyozta az intézményvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában