Kukásautó

2023.03.07. 14:16

A szemléletformálást is fontosnak tartja a városüzemeltetés Gyarmaton

A környezettudatosság fejlesztése érdekében szervez játékos előadásokat a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. Lehetőséget biztosítanak az óvodáknak és az iskoláknak, hogy a legkisebbek is eltanulhassák a szelektív hulladékgyűjtést és közelebbről is megismerkedhessenek a kukásautóval.

E.-L.-Zs.

A legkisebbek közelebbről is megismerkedhettek a kukásautóval

Forrás: Nool

Fotó: E.-L.-Zs.

A Balassagyarmati Városüzemeltetési Nonprofit Kft. nem csak a hulladékgazdálkodást tartja fontosnak, hanem környezettudatos szemléletformálást is. – mondta el portálunknak Kovács Csaba ügyvezető igazgató. 

Hozzátette, hogy a Balassagyarmati Központi Óvoda minden tagintézményében megrendeznek egy olyan játékos előadást az óvodapedagógusok segítségével, ami a környezetvédelmet és az elkülönített hulladékgyűjtést mutatja be a jövő generáció számára. Az első előadást és szemléltetést pénteken tartották a Nyitnikék óvodában, ahol a Kukatündér projekthét keretében érkeztek a szakemberek a gyerekekhez. 

Bemutatták az óvodásoknak a szelektív hulladékgyűjtés lényegét, hogy miért fontos külön gyűjteni a különböző típusú hulladékokat, és hogy milyen anyagokat lehet újrahasznosítani. Az előadás során a szakértők interaktív módon bemutatták a hulladékgyűjtés folyamatát, és segítettek az óvodásoknak azonosítani, hogy milyen típusú hulladékot hová kell helyezni. Mintegy 120 gyermek vett részt az eseményen, ahol egy nagy kukásautót is megcsodálhattak. 

– A program célja az, hogy az óvodások  játékos formában tudatosabbá váljanak a hulladékkezelés és a környezetvédelem kérdéseiben, és arra ösztönözze őket, hogy felelősségteljes felnőttekként gondolkodjanak majd a környezetvédelemről és a hulladékkezelésről – emelt ki Kovács Csaba. 

A következő időszakban a többi óvodába is ellátogatnak és az általános iskolák bevonását tervezik a programba.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában