Beruházás

2023.03.16. 11:16

Százmilliókból fejlesztenek Bánkon, felújítják a víziszínpad lelátóját is

A település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz Élhető települések című kiírásán 291,89 millió forint támogatást nyert el.

L.J.

A bánki az egyetlen víziszínpad Nógrádban. A támogatásból most felújítják a lelátóját

Forrás: Nool archívum

A község önkormányzata közleményben tájékoztatott arról, hogy a projekt keretében járda, három gyalogosátkelő – az egyik a Benczúr utcánál, a másik a Tengerszem Panziónál a buszmegállóhoz kapcsolódóan, a harmadik pedig a Tó Hotel és a temető között – és buszmegálló épül a Petőfi úton, biztonságosabbá téve a közlekedést Bánkon. Emellett megújul a víziszínpad lelátója, így kényelmesebben, 21. századi igényeket is kielégítő körülmények között lehet majd élvezni a szabadtéri programokat. Továbbá futópálya létesül a Bánki-tó körül, így a sport újabb lehetőségekkel bővül településen. Szintén ezen beruházás részeként felszámolásra kerül az illegális hulladéklerakó. 

– Bánk fontos bevételi forrása a turizmus. A település vezetése felismerte, hogy az idegenforgalom és az abból származó bevételek növeléséhez nem elegendő a kedvező alaphelyzet, alkalmazkodni kell a helyiek és a vendégek igényeihez, meg kell felelni a növekvő piaci elvárásoknak – olvasható a közleményben. 

Hozzáteszik: az önkormányzat fejlesztési projektje a település élhetőbbé tételére törekszik. A fejlesztés eredményeként javulhat a gazdag helyi és környékbeli kínálatot felvonultató vendéglátó és szállásadó mikro-, kis- és középvállalkozások bevételi és jövedelmi, illetve foglalkoztatási helyzete. Az így keletkező idegenforgalmi és helyi adóbevételek az attrakció elemek hosszú távú fenntartásához, további fejlesztések megalapozásához járulnak hozzá. Javulhat a helyben élők életminősége, a biztonságos közlekedés feltételei is.

Végül hangsúlyozták, a beavatkozások eredményeképpen Bánk még vonzóbb helyszín lesz a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

 

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában