Kánikula

2022.07.23. 10:09

Hőhullámban élvezték a Bánki-tó vizét a fürdőzők

A meteorológiai jelentés szerint pénteken tetőzött a júliusi hőhullám hazánkban, az időjárás nem is hazudtolta meg a jósokat. Éppen ezért gondoltunk egyet, és röpke kiruccanást tettünk a déli forróságban Bánk szabadvizű strandjára.

Hegedűs Henrik

Nagyokat csobbantak a vízimádók

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Már a bejáratnál tapasztalhattuk, bizony, igen sokan választották kellemes kikapcsolódás gyanánt a fürdőzést. Apukák és anyukák figyelték óvó szemmel gyermekeiket, amint a kis medencében játszottak önfeledten, odébb a nyugágyakon csinos hölgyek fordultak minden testfelületükkel a Nap égető sugarai felé.

Örömteli a pihenés a nagy forróságban
Forrás: Hüvösi Csaba / Nool

A tó hűsítő vizéhez vezető lépcsőhöz éppen egy anyuka igyekezett két leányával. A nagyobbik rendkívül lelkesen, szinte rohant befelé, hogy minél hamarabb élvezhesse a lubickolás örömeit, bezzeg a kisebbik félve húzódott fel a mama ölébe, mire a gondos szülő hangosan megjegyezte: „mi van kedvesem, elhagytad a tavalyi énedet?” – utalva ezzel arra, hogy az elmúlt esztendőben a család fiatalabbik sarja még jóval bátrabb volt.

Az árnyat adó fák és cserjék hűvösébe idősebb házaspárok húzódtak, kedélyesen évődve a gyékény fekhelyeken. A játszótér hintái a fullasztó melegben üresen lógtak, miként a homokozóba sem vágytak a legkisebbek.

Sokan frissítették fel magukat a tó vízében
Forrás: Hüvösi Csaba / Nool

Ki tudja még, meddig tart ez az afrikai életérzés itt, Közép-Európa e kies féltekén, de abban biztosak lehetünk, megyénk strandjai és egyéb fürdőhelyei jó ideig még telt házzal működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában