Bemutató

2023.03.09. 14:51

Gyarmati diákoknak tartottak gyakorlati képzést a tarjáni kórházban

A Balassagyarmati Szent-Györgyi Albert iskola ápoló tanulóinak tartottak bemutatót a napokban a salgótarjáni kórház Skill laborjában.

G. E.

A csecsemő és gyermek ellátással kapcsolatos ápolási tevékenységekbe is bepillanthattak egy oktató segítségével

Forrás: Beküldött

Emellett az intézmény lehetőség biztosított a csecsemő és gyermek ellátással kapcsolatos ápolási tevékenységekhez is egy oktató irányításával – tájékoztatott közleményében a Szent Lázár Megyei Kórház. Mint arról beszámoltak, a skill-labor olyan szimulációs eszközökkel felszerelt egység, ahol orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és az ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást. Itt valósághű körülmények között oktathatók a diagnosztikus, terápiás, köztük életmentő beavatkozások, mindez kockázatmentes, korszerű és magas színvonalú eszközökkel felszerelt környezetben.

A projekt keretében az oktató kórházak már 2019 óta tartanak készségátadó képzéseket. A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban skill-laborjában helyet kapott egy elméleti oktatóterem, egy demonstrációs terem, egy műtő bemosakodó helyiséggel, egy ultrahang gyakorló terem, egy operátori helyiség, eszközraktár és öltözők is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában