Véradás

2023.02.21. 06:55

Több mint hetven dolgozó adott vért a salgótarjáni tűzhelygyárban

Rendkívül sikeres véradásnak biztosított helyet a napokban a salgótarjáni Wamsler SE. A cég dolgozói közül a tervezett 30 helyett 76-an nyújtották karjukat tűszúsra, ezzel jelentősen hozzájárulva ahhoz, hogy az egészségügyben szükséges vérkészlet biztosított legyen.

G. E.

A cég 76 munkatársa közül sokan először adtak vért

Forrás: Beküldött

– A vállalat évek óta rendszeresen helyet biztosít a véradó-eseményeknek, kiváló szervezésüknek és segítőkész hozzáállásuknak köszönhetően mindig gördülékenyen zajlik a véradás – tájékoztatott Tóthné Simon Andrea, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének munkatársa. –  A társaság két évvel ezelőtt kiérdemelte a Véradóbarát munkahely címet. A napokban a cég 76 munkatársa segítette önzetlenségével a betegek gyógyulását, közülük sokan először adtak vért. Bízunk abban, hogy a jövőben is folytatódik ez a gyümölcsöző kapcsolat, aminek köszönhetően a vállalat jelentősen támogatja a véradás ügyét. 

Mint mondta, a jelenlegi influenzás időszakban, amikor sokan szenvednek a tünetektől, még fontosabb, hogy aki egészségesnek érzi magát nyújtsa karját tűszúrásra, így támogatva a betegek gyógyulását.

A Wamsler SE Közép-Európa legnagyobb, száz százalékban magyar tulajdonú tűzhelygyára. 2018-ban jelentős fejlesztést valósított meg Salgótarjánban a cég, mely azóta is a város jelentős foglalkoztatója és fontos gazdasági szereplője:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában