Jegyzet

2024.06.10. 10:00

Pihenőnapi malőr

Veres Edina

A régi sláger is úgy szól, hogy „kell egy kis áramszünet”… Mindezzel teljesen egyet is értek, egészen addig, amíg nem az én elektronikus eszközeim számára jelent mindez teljes „kikapcsolódást”.

Nemrég a szabadságomat zavarta meg egy ilyen malőr. Már jó előre elterveztem, hogy mit is fogok csinálni a pihenésnek szentelt napon. Több programelem is volt a listámon, amelyek közül a szívemnek legkedvesebbet a kedvenc filmsorozatom megtekintése jelentette, méghozzá jeges kávé kortyolgatása közben. Minden az elképzelésem szerint is alakult, egészen addig, amíg egyszer csak el nem sötétült a televízió képernyője. Hiába próbáltam „újraéleszteni” az eszközt ki és bekapcsolással, egyszerűen minden próbálkozásom hasztalannak bizonyult. Elkeseredésemben úgy döntöttem, amíg pihenőt tart a készülék, elkészítek magamnak még egy finom kávét, hiszen az előző már rég elfogyott. Csakhogy hiába próbáltam munkára bírni a kávéfőzőt, semmivel sem tudtam rávenni, hogy bekapcsoljon. Ekkor pillantottam rá mikró, és az elektromos sütő kijelzőjére, amelyeknek az időt kellett volna mutatniuk...csakhogy teljes sötétségbe burkolóztak.

Ekkor jutott eszembe a néhány héttel korábban kapott szórólap, amely a tervezett áramszünetre figyelmeztetett. Előkeresve a papírt egyből az időpontot kutatta a tekintetem. Rá kellett döbbennem, hogy a jól megtervezett pihenős napom kénytelen leszek lényegében analóg formára „átprogramozni”, ugyanis az elektromos eszközeim még hosszú órákig lazítani fognak...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában