Eltűnés

2023.01.06. 16:29

Sokan keresték a Hollókőről szenteste eltűnt pásztói férfit

Ahogy arról portálunk korábban már beszámolt, eltűnt egy pásztói férfi, név szerint Horváth László Hollókőn: december 24-e óta senki sem hallott felőle, a rendőrség is keresi.

L.J.

A keresésre indulók Hollókőn gyülekeztek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A férfi felkutatására a család keresést szervezett pénteken Hollókőn és annak külterületén. Pénteken délelőtt mintegy harminc-negyven fős csoport gyűlt össze a helyi kisbolt előtt azért, hogy Horváth László felkutatására induljanak. A család által szervezett kereséshez a helyiek és a környékbeli települések – Szécsény, Nagylóc, Zsunypuszta – önkéntesein kívül, a rendőrség, valamint a Help Mentőkutyás Egyesület önkéntese is csatlakozott. 

Szenteste tűnt el otthonából egy fiatalember, a család civilek és hivatásos szervek segítségével kutatja át a település környezetét
Szenteste tűnt el Hollókőről egy fiatalember, a család civilek és hivatásos szervek segítségével kutatja át a település környékét
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A kutatásban résztvevőknek a rendőrség egyik munkatársa tartott eligazítást. A jelenlévők többnyire öt-hat fős csoportokba szerveződtek, minden csoportba egy helyismerettel rendelkező személy is került. A keresőcsapatok az eligazítást követően útnak indultak és többnyire Hollókő külterületét vizsgálták át.

A helyszínen megtudtuk, hogy eddig a Levél út és a Szállás út közti több hektáros területet már sikerült átnézi, ezenkívül drónnal és keresőkutyákkal is átfésültek több területet. Továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is végeztek a napokban kutatást a helyszínen.

 Mint ismert, Horváth László évek óta a nagyszüleivel élt Hollókőn. Mikula András, az eltűnt férfi nagyapja is ott volt a helyszínen, aki portálunknak elmondta, hogy december 24-én reggel Horváth László a nagymamájának azt mondta, hogy elmegy egy barátjához, azonban haza azóta sem ment. A családjánál nem jelentkezett és életjelet sem adott magáról. Mint utólag kiderült az említett barátjánál sem járt. Mikula András hozzátette, semmilyen előjelét nem látták annak, hogy bármi baj történt volna. Unokájára pedig nem volt jellemző, hogy csak úgy napokra elment volna otthonról. 

A család a férfi eltűnését december 25-én jelentette be a hatóságoknak. 

A családtagok mellett a keresésben résztvevők is bíznak benne, hogy a férfi végül élve előkerül. A kutatás a mai napon tizennégy óráig tartott, a keresőcsapatok pedig a kiindulási pontra visszatérve térképen jelölték, hogy mely további területeket vizsgálták át. Információink szerint mivel a mai keresés nem vezetett eredményre, úgy azt szombaton tovább folytatják. 

Amennyiben valaki látja a férfit, vagy tud a tartózkodási helyéről, a Szécsényi Rendőrkapitányságon, valamint a 112-es segélyhívószámon tehet bejelentést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában