Sorsára hagyott eb

2023.02.22. 14:27

Menteni indultak az állatvédők, végül ők is segítségre szorultak Nagyorosziban

A hétvégén Nagyorosziba siettek a Szurkolók az Állatokért Alapítvány állatvédői, hogy bejelentés alapján egy magára maradt kutyának nyújtsanak segítséget. A sáros, csúszós úton autójuk elakadt és megsérült, így ők maguk is segítségre szorultak, de végül sikerrel járt az állatmentés.

E.-L.-Zs.

Az állatvédők Ricsinek nevezték el a sorsára hagyott jószágot

Forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány Facebook oldala

Kapin Richárd az alapítvány alapítója portálunk megkeresésére elmondta, hogy hétvégén a Nógrád vármegyei Nagyorosziból kaptak bejelentést egy magára maradt kutyáról. Az állat gazdája tavaly decemberben meghalt, így a láncon ott maradt kutyát az információk alapján a szomszédok etették lehetőségük szerint. 

– Délelőtt elindultunk, egy tó melletti részen a felázott talajon próbáltunk eljutni a címig, de sajnos a kisbuszunk alja fennakadt, az olaj pedig elfolyt – számolt be róla Kapin Richárd. Hozzátette, hogy a kutyáért elsétáltak, a láncról levették, de tovább vinni már nem tudták, ezért a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány érkezett a segítségükre, hogy a kutyát eljuttassák a fogadó szervezethez a Dunakanyar Civil Állatvédelemhez. 

– A kutyát rossz állapotban találtuk, csont és bőr volt, a lánc pedig kidörzsölte a nyakát. Most jó kezekbe került, a következő napokban még vizsgálják, ivartalanítják, majd a chip és az oltások pótlása után gazdakereső lesz – mondta Kapin Richárd.  Arról is beszámolt, hogy a kutyának nem volt neve, ezért a Ricsinek nevezték el. Az állatvédők autóját végül a Transit Autómentő Segélyszolgálata szállította el. 

– A tréler a kisbuszunkat elszállította aranykezű állatvédő autószerelő barátunkhoz, aki nagyon gyorsan összerakta a járgányunkat és már roboghattunk is haza vele– mondta az alapítvány alapítója.

Babicska Károly, Nagyoroszi polgármestere a közösségi oldalakon értesült a hírről. 

– Sajnálattal hallom, hogy ilyen eset történt a településünkön. Mi minden segítséget megadunk az állatvédelem érdekében, igyekszünk erre kiemelten odafigyelni, de a mostani esetről nem érkezett bejelentés az önkormányzathoz és a jegyzőhöz sem. Az érintett területet a napokban megvizsgáljuk –  mondta el portálunknak a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában