Galgaguta

2023.02.01. 09:55

Fotóalbumot állítanak össze

H. H.

Régi fényképeket és festményeket gyűjt az önkormányzat. A felajánlásokból gyűjteményt szeretnének, távlati céljuk a helytörténeti tárlat létrehozása. Agócs Gábor polgármester elmondta, a gyűjtés során olyan, az elmúlt évszázadban készült képeket keresnek, amelyek Galgagután készültek, vagy falubeli személyeket, családokat ábrázolnak. Lehet ez népviseletben, esküvőn, katonai egyenruhában, munka közben vagy akár templomban ülve, a lényeg az, hogy a felvétel a településhez kötődjön, illetve tüntessék fel rajtuk, kiket és milyen körülmények között ábrázolnak. A képeket legkésőbb február 28-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba. 

– Lehetőségeinkhez mérten minél magasabb minőségben szeretnénk digitalizálni a fényképeket, amelyeket ezután sértetlenül visszajuttatunk a tulajdonosoknak – tájékoztatott Agócs Gábor. – A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy a dokumentumokat megőrizzük az utókornak, és a későbbiekben az önkormányzat gondozásában egy fotókönyvet is megjelentetünk, amiben bárki megtekintheti, hogyan éltek elődeink annak idején. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában