Kutyakiállítás

2023.02.09. 15:09

Csaholástól lesz hangos a salgótarjáni Tó-strand

A kutyakiállítások sorát a szabadtéri szezonban idén ismét a Salgótarjáni CAC nyitja meg. Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete által szervezett rendezvénynek a Tó-strand ad majd otthont március 26-án.

Veres Edina

Az egyesület közösségi oldalán megosztott tájékoztatás szerint a négylábúak és gazdáik 7 óra 30 perctől léphetnek be a kiállítás területére, majd a megnyitó után 10 órakor elrajtolnak a bírálatok. Két órával később a Salgótarjáni kutyaiskola tart bemutatót az érdeklődőknek, 13 órakor kiválasztják a legszebb keverék és hobbi kutyákat, majd 14 órakor kezdődik a Best in Show program. 

Ennek során egyebek mellett fény derül arra is, hogy a bírók szerint melyik négylábú a legszebb Nógrád megyei tulajdonú kutya, vagy hogy melyik eb tulajdonosa válik a Kiállítás legszebb kutyája cím büszke birtokosává. Az esemény 17 órakor zárja kapuit.

A közleményben a szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy a résztvevők csak online nevezhetnek a kiállításra, a regisztráció első határideje február 28., kedd, míg a második március 15-e, szerda. A nevezett kutyák osztályok közötti átsorolására, cseréjére, és törlésére kizárólag az utolsó nevezési határidőig, azaz március 20-ig van lehetőség.

A korábbi évek Salgótarjáni CAC kutyakiállításain – amelyekről portálunk is beszámolt – Korózs András töltötte be a vezetőbírói szerepkört. Tavaly novemberben portálunk is megírta a szomorú hírt, amely szerint Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke, megannyi salgótarjáni kutyakiállítás vezető bírója életének 60. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt. 

Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének bejegyzéséből az is kiderült, hogy idén a Tó-strandon tartott kutyashow vezetőbírói szerepkörét Kotlár Róbert tölti majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában