Gyászhír

2022.11.11. 15:36

Elhunyt a salgótarjáni kutyakiállítások vezető bírója

Elhunyt Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke, megannyi salgótarjáni kutyakiállítás vezető bírója.

Nool

A MEOESZ Elnöksége megrendüléssel és fájdalommal tudatja mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy Korózs András elnök úr rövid súlyos betegség után, életének 60. évében november 10-én elhunyt – osztotta meg a tragikus hírt Facebook-oldalán a szövetség. Mint írják, Korózs András halála pótolhatatlan veszteség, a hazai és nemzetközi kinológia nagy tekintélyű szakemberét és barátjukat tisztelték benne. Az elnököt a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége saját halottjának tekinti. Méltó búcsúztatásáról később intézkednek. 

Korózs András mindössze 60 éves volt
Forrás: Facebook/Hungarian Kennel Club - MEOE Szövetség

A Nimród vadászportál megemlékező cikkében felidézi, a szakember tenyésztőként elsősorban foxterrierrel foglalkozott. Gyerekként kapta az első kutyát szüleitől, amelyre az ötletet az 1971-es Vadászati Világkiállítás keretében megtartott FCI rendezvény adta. Jelentős sikerei közül a 2017. évi birmingham-i Crufts Showt-t tartotta legfontosabbnak, ahol saját tenyésztésű kutyájával fajtagyőztes címet ért el. A foxterrier mellett német doggal is foglalkozott, Elatus Imperial nevű kutyája tíz ország championja volt. Az Agria Foxterrier Kennel tulajdonosa volt és másfél évtizeden keresztül a Hungária Terrier Klubbot is vezette. Küllem- és munkabírói vizsgával rendelkezett, nemzetközi bíróként bejárta a világot. 

Portálunkon rendszeresen tudósítunk a Nógrád megyei kutyás eseményekről, versenyekről, kiállításokról is, melyeknek rendszeres résztvevője, illetve vezető bírója volt Korózs András. Az elismert és igen népszerű szakember legutóbb idén márciusban, Salgótarjánban nyilatkozott a Nool.hu-nak. Akkor azt mondta: a nógrádi megyeszékhely a nevezési létszámok tekintetében a legkiemelkedőbb helyszínek között szerepel a nemzeti kiállítások sorában. 

Korózs András tavaly októberben is Salgótarjánban járt. A helyi szervezőknek azt kívánta, hogy még sokáig éltessék a kutyashow tradícióját, mivel véleménye szerint a nagy rendezvények mellett az országos jellegű, vidéki kutyakiállításokra is óriási szüksége van a szakmának.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában