Segítség

2023.02.11. 09:30

A törökországi földrengés sérültjeit gyógyítja a gyarmati kórházigazgató

Dr. Tóth Judit, a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet igazgatója is csatlakozott a törökországi földrengés helyínére utazott magyar mentőcsapatokhoz.

Nool

Ahogy arról beszámoltunk, számos mentőcsapat, köztük magyarok is Törökországba utaztak, miután 7,8 erősségű földrengés rázta meg az országot és Szíriát. Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy Dr. Tóth Judit, a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet igazgatója is a segítők között van. 
– A magyar mentőcsapatok a legaktívabbak Törökországban: minden harmadik túlélőt magyarok mentenek meg – írta bejegyzésében a városvezető.

A csatolt kép tanúsága szerint a doktornő a Terrorelhárítási Központ speciális orvosi egységének tagjaként utazott ki. Ahogy arról korábban beszámoltunk, balassagyarmati tűzoltó is helytáll a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában.

Az itthonmaradók is kiveszik részüket a segítségből. Több nógrádi település, így Magyargéc és Balassagyarmat is adománygyűjtést hirdetett a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában