Segítség

2023.02.09. 18:09

Adományokat gyűjtenek a földrengés károsultjainak a magyargéci önkéntes tűzoltók

Adománygyűjtést hirdetett a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére a Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Veres Edina

Mészáros Gábor, a szervezet elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: olyan termékeket próbálnak összegyűjteni, amelyek segítséget jelenthetnek ebben a helyzetben az érintetteknek. A listát egyfelől saját tapasztalataik szerint, másrészről az egyesületükhöz eljutott információk alapján állították össze.

– A hideg időjárás miatt mind a gyermek, mind a felnőtt téli ruházatra nagy szükség van a földrengés sújtotta területen. Meleg sapkák, sálak, kesztyűk, pulóverek, nadrágok és fehérneműk mellett takarók vagy hálózsákok is hasznosak lehetnek a bajba jutottaknak. Emellett a higiéniai és tisztálkodási termékek, a tartós élelmiszerek, valamint a csecsemők számára pelenkák és babaápolási árucikkek szintén nélkülözhetetlenek a károsultak mindennapjai során – mondta Mészáros Gábor.

Hozzátette: a kezdeményezést csupán néhány napja hirdették meg az egyesület közösségi oldalán, de ennek ellenére már néhányan jelentkeztek felajánlóként. Az adományozók támogatási szándékukat Mészáros Gábor telefonszámát tárcsázva, az egyesület közösségi oldalán, illetve privát üzenetben is jelezhetik. A magyargéci civil szervezet vezetője kifejtette: az egyeztetés után a megbeszélt időpontban személyesen megy el a felajánlott holmikért, amelyeket az egyesület központjában raktároznak.

A felajánlásokból összeállított adománycsomagot, vagy csomagokat azoknak a szervezeteknek továbbítja majd, akik azokat a törökországi helyszínekre tudják szállítani.

Mészáros Gábor zárásként hozzátette: bízik benne, hogy egyre több hozzájuk hasonló szervezet hirdet majd adománygyűjtő kezdeményezést, segítve ezzel a katasztrófa túlélőit az újrakezdésben.

Mint arról portálunk beszámolt, Drégelypalánk önkormányzata is gyűjtést szervez a károsultaknak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában