Beruházások

2023.01.09. 07:45

Tavaly is sokat fejlődött a szécsényi egészségügyi intézmény

A térsége egészségügyi centrumának igazgató főorvosa, Dr. Barrak Ahmad elmondta, hivatásának tekinti, hogy a betegek érezzék, intézményükben magas színvonalú ellátást kapnak, minden értük történik, jó szakemberek segítik a gyógyulásukat. Vezetői munkájának fontos eleme, hogy fokozatosan bővítsék a szakrendelések körét, azon fáradoznak, hogy minél több műszer segítse a kollégák munkáját. Minden évben sikerül újabb műszereket vásárolniuk.

Sz.F.

Dr. Barrak Ahmad, a szécsényi rendelőintézet igazgatója munka közben

Forrás: Nool archív

Fotó: NMH

Tavaly több mint 10 millió forintot költöttek modern műszerek beszerzésére. A szemészeti szakrendelés szemnyomás mérő műszerrel gazdagodott, ami több diagnosztikai vizsgálat során is hasznosítható. A légzésfunkciós gép a tüdőgyógyászaton tesz jó szolgálatot. A gyógytornász szakrendelő többfunkciós gépet kapott, ami például a gerinc nyújtására is alkalmas.

Az igazgató főorvos elmondta, jelenleg arra keresnek megoldást, hogy hogyan lehetne csökkenteni a fűtési költségüket és a villanyszámlát. Korábban ennek érdekében napelemeket szereltek fel az intézmény tetejére. Most abban bíznak, hogy ehhez kormányzati támogatást vehetnek igénybe, s ebben Balla Mihály térségi országgyűlési képviselő, valamint a megye vezetőinek, a térség polgármestereinek közbenjárására is számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában