Szakrendelő

2022.06.17. 13:52

Mi vagyunk a betegekért és nem fordítva – vallja a Szécsény egészségügyét vezető főorvos

Rákóczi városában, a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Járóbeteg Szakrendelő Intézetben 2011 májusától fogadják a betegeket, a szűrővizsgálatokra érkezőket. Az intézmény 20 ezer ember számára biztosít elérhető közelségben kiváló színvonalú szakmai ellátást a településen és a térségében élők számára.

Szenográdi Ferenc

Dr. Barrak Ahmad, a térségi egészségügyi centrum igazgató főorvosa küldetésének tekinti a betegségek megelőzését elősegítő tájékoztatást, az egészséges életmód népszerűsítését

Forrás: Sz.F., NMH

Az itt működő egészségügyi szolgáltatást természetesen a megye más településein élő személyek is igénybe vehetik. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. A szakrendelőnek olyan szakterülete is a van, ahová háziorvosi beutaló szükséges, de jó néhány szakrendelésre enélkül is fogadják az embereket. Erről a betegirányítóban mindenkinek készséggel adnak felvilágosítást. 

Az intézmény igazgató főorvosa a kapunyitás óta Dr. Barrak Ahmad, aki munkáját hivatásnak, életformának tekinti. Szívén viseli az intézmény sorsát, kiváló szakembereket alkalmaz, jól menedzseli az egészségügyi centrumot. Igazgató főorvosként küldetésének tekinti a betegségek megelőzését elősegítő tájékoztatást, és azt, hogy az intézmény szolgáltatásait igénybe vevők a lehető leggyorsabban hozzájussanak az orvosi ellátáshoz. 

– Mi vagyunk a betegekért és nem fordítva – vallja a főorvos, aki munkájának középpontjába állította a prevenciót és a különböző szűrővizsgálatokat. Orvosként egyik legfontosabb tanácsa, hogy kiemelt jelentősége van a betegségek megelőzésének, korai felismerésének. 

Dr. Barrak Ahmad folyamatosan azon fáradozik, hogy bővítse az intézmény szolgáltatásait, hogy minél több felszerelés álljon az orvosok rendelkezésére. Ennek megfelelően minden évben sikerül új műszereket beszerezniük. 

– Idén többek között a belgyógyászat részére sikerült újabb öt darab EKG- és Holter-készüléket vásárolni, valamint hét darab ABPM 24 órás vérnyomásmérőt is beszereztünk. Ezeken kívül egy modern ultrahangkészüléket is vásároltunk, ami több szakterületen is hasznosítható. Az ára több mint 30 millió forint volt. A bőrgyógyászat részére pedig egy dermatoszkóp áll immár a betegek rendelkezésére – mondta a főorvos, hozzátéve, hogy az allergiavizsgálathoz is rendelkezésükre áll egy újabb műszer. Korábban napelemekkel gazdagodott a centrum épülete, most pedig egy új, korszerű fűtőkazánt szereltek be. 

Dr. Barrak Ahmad arra is kitért, hogy köszönettel tartozik mindazoknak, akik közvetlenül vagy közvetve segítik, támogatják munkáját. Így Balla Mihály országgyűlési képviselőnek, Skuczi Nándornak, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnökének, Balla János alelnöknek, Stayer Lászlónak, Szécsény polgármesterének, Varga Bélának, a megyei közgyűlés tagjának, valamint Becsó Zsolt országgyűlési képviselőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában