Kormánytámogatás

2023.01.03. 15:20

Százmilliókat kap három nógrádi város a rezsiköltségekre

Három városnak is rezsitámogatást nyújtott a kormány a napokban.

N. O.

Balla Mihály országgyűlési képviselő portálunknak elmondta, hogy Balassagyarmat több mint 212 millió forint támogatásban részesült.

– Az elmúlt hetekben és hónapokban a 10 ezer fölötti településeink Balla György kormánybiztossal egyeztettek arról, hogy hogyan tudják energiatakarékosabban üzemeltetni szolgáltatásaikat és intézményeket, amelyekért felelnek. Ennek alapján született a kormánynak az a döntése, hogy milyen mértékben tudják támogatni ezeket a városokat. Így kapott milliós összeget Salgótarján, Bátonyterenye és Balassagyarmat – közölte Balla Mihály.

Hozzátette: bízik benne, hogy a napokban megjelennek azok a rezsitámogatások is, amelyek a 10 ezer lakosság alatti településeket érintik.

Az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy várják, hogy mielőbb az országban lévő több ezer település is rezsitámogatást kapjon, ahol szociális és gyermekétkeztetés van, ahol intézményeket működtetnek és olyan alapszolgáltatásokat, amelyeknél fontos, hogy rezsitámogatást ítéljenek meg.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő elárulta, hogy mielőtt a döntés megszületett volna a településekre kedvező döntés, a szükséges tárgyalásokat lefolytatták a városvezetők a kormányzattal. Ezáltal Salgótarjánnak 428 millió 214 ezer 747 forint támogatást ad a megnövekedett rezsiköltségekhez az állam, míg Bátonyterenye 74 millió 790 ezer 166 forint kormányzati támogatást kap.

Az országgyűlési képviselő azt is elárulta, hogy várhatóan a kisebb településeket, valamint a falvakat is érinti majd a rezsitámogatás.

Mint mondta, a kormány és a képviselők sosem hagyták magukra a településeket, mindig is fontosak voltak az önkormányzatok. Kitűnő példa erre az adósságkonszolidáció, amellyel szintén segítették a városokat és a falvakat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában