Vihar

2024.05.23. 19:37

Hatalmas eső zúdult Mátranovákra, víz alá került a főút

A hirtelen lezúduló, jelentős mennyiségű eső nagy gondot okozott csütörtökön délután Mátranovákon. A falu főútján olyan magasan állt a víz, hogy a forgalmat is el kellett terelni.

Gulyás Edina

Hirtelen zúdult eső a településre, víz alá került a mátranováki főút

Forrás: Facebook/Mátranováki hírek

Rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék zúdult Mátranovákra. Az árkok, hiába vannak felújítva és kitisztítva, nem tudták elnyelni azt, így magasan állt a víz a Petőfi úton. A falun keresztül folyó patak szerencsére nem öntött ki, de az is maximálisra duzzadt. 

Víz
Víz alá került Mátranovák főútja
Forrás: Facebook/Mátranováki hírek

Elöntötte a víz a települést

– Nagy gondot okozott a hirtelen jött vihar, a település főútja víz alá került. Az önkormányzati képviselők és a helyiek gyorsan beavatkoztak, valamint az  Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület is azonnal a helyszínre ért és folyamatosan szivattyúzzák a vizet – tájékoztatta portálunkat Bodor Ernőné polgármester. – A Petőfi út mintegy 70 méteren vált egy ideig járhatatlanná, a forgalmat is el kellett terelni. 

Mint mondta, arról nincs tudomása, hogy lakóházakat, ingatlanokat veszélyeztetne a víz. Azonban a lakótelepi falurészen ez egyik ház pincéjét elöntötte, így ott is lesz feladatuk az önkénteseknek. A polgármester arra is kitért: bíznak abban, hogy a következő órákban nem esik több eső, azonban az Időkép további záporokat jelez, így készenlétben maradnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában