Rendezvény

2024.05.23. 18:38

Nyitott szertárkapuk: tűzoltók bőrébe bújhatnak a nógrádi gyerekek

Idén május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak szűkebb hazánk tűzoltólaktanyáinak szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nagy Orsolya

Tűzoltók bőrébe bújtak a gyerekek

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajps

Mint arról Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket Nógrád vármegye valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkéntes tűzoltóságokon.

– Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák. Ezen a napon megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, vagy éppen balesethez riasztják őket. Megtekinthetők, bizonyos esetekben akár kipróbálhatóak is lesznek a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra ölthetik a tűzoltók öltözékét is – közölte Kapás Márton.

Hozzátette: a több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, megismerve a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

A szóvivő arra is kitért, hogy szűkebb hazánkban a hét hivatásos tűzoltóság mellett kilenc önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a lánglovagok munkája iránt érdeklődő kicsiket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában