Közösség

2023.01.21. 17:13

Rendezvényházzá alakítják át Cserháthalápon a kúriát

A nyugat-nógrádi községben a 2023-as feladatok között a legnagyobb tétel az egykori kúria épületének korszerűsítése, amelyet rendezvényházzá alakít át a jövőben az önkormányzat.

H. H.

Az épület dombtetőn áll, Cserháthaláp szívében

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH

Dócsné Sávolyi Henriett, a település polgármester érdeklődésünkre elmondta, a nemesi családi otthonban a rendszerváltást megelőzően a Műdekor nevű cég üzeme működött, ám a gyáregység bezárását követően egyre inkább az enyészeté vált. A szép természeti környezetben, dombtetőn található régi úrilak hasznosítására az elmúlt két évtizedben több elképzelés született, ám ezek az ötletek meghiúsultak, míg végül azt a döntést hozta a képviselő-testület, hogy egy rendezvényházat alakítanak ki benne.

– A korszerűsítés első lépése az energetikát érinti – fejtette ki a részleteket a polgármester. – Még tavaly év végén nyertük el központi forrásból, a Terület- és Településfejlesztési Program Plusz változatának pályázatán a 75 millió forintos összeget. Ebből szeretnénk elvégezni a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer modernizálását, a villamoshálózat felújítását, ha belefér, a tetőcserére is sor kerülhet. Ezután jöhet majd a többi belső munkálat. Őszintén reméljük, miután elkészül, élettel megtöltve igazi ékessége lesz Cserháthalápnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában