Évértékelő

2023.01.02. 20:15

Nógrád megye a válsághelyzet legnagyobb vesztese a honatya szerint

Az áprilisi országgyűlési választásokon a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjeként került a parlamentbe Dócs Dávid, Cserháthaláp korábbi polgármestere. A fiatal politikus szerint az idén kialakult krízishelyzet legnagyobb vesztese épp Nógrád megye.

H. H.

- A 2022-es év a Mi Hazánknak sorsdöntő esztendő volt, hiszen bekerültünk az országgyűlésbe, ahol az ország, a nemzet, a haza érdekében olyan, eddig ki nem mondott problémákra is ráirányítjuk a figyelmet, amit előttünk mások nem tettek meg – kezdte évértékelését a honatya. - Amint látjuk, most nehéz idők jönnek, hiszen üres az államkassza, bajban az önkormányzatok, a vállalkozások, de a legtöbb honfitársunk is, hiszen az infláció mértéke meghaladja a húsz százalékot, az élelmiszerárak az egekben, az energiaárakról nem is beszélve. Véleményünk szerint ezt az egyre inkább fokozódó válságot csak önálló, erős nemzetgazdasággal lehet megállítani. Mi ennek eléréséért dolgozunk.

Dócs Dávid összegzésében kitért Nógrád megye helyzetére is, hiszen korábban a megyei közgyűlés tagjaként is tevékenykedett.

- Ahogy a parlamentben többször is felszólaltam megyénk vonatkozásában, megállapítható, sajnos a most kialakuló krízishelyzet legnagyobb vesztese Nógrád – folytatta a képviselő. - Országosan itt a legalacsonyabbak a bérek, infrastruktúra terén mi vagyunk a legelmaradottabbak, ezért nálunk a lehetőségekből is kevesebb adódik, aminek következményeképpen a megyénk kiürül, elnéptelenedik lassan. A megoldást a vidék megszilárdítása jelentené, az itt élők helyzetbe hozása, a családi gazdaságok és vállalkozások megerősítése, munkahelyek tekintetében az összeszerelő üzemek mellett más alternatíva kínálása, ami a fiataloknak is vonzó lehet, mivel ez a társadalmi csoport az, amelyik a legkevésbé találja meg szeretett megyénkben a számítását. A generációváltás a küszöbön áll, de csak akkor mehet végbe gond nélkül, ha lesznek tettrekész fiatalok, akik átveszik a nyugdíjba vonulók helyét. Ennek érdekében, az utánpótlás kinevelése végett én elengedhetetlennek tartom egy felsőoktatási intézmény létesítését Nógrádban, azon belül is Balassagyarmaton, ami megyénken kívül a felvidéki magyar ifjúságnak is esélyt biztosítana a szülőföldön való megmaradáshoz.

Végezetül természetesen szóba került a szűkebb pátria.

- Cserháthaláp idén különleges évet zár, hiszen a képviselői mandátumom miatt leköszöntem a polgármesteri tisztről, és mintegy negyedévig Antalicz László alpolgármester vitte a település dolgait, hozzáteszem nagyon jól, komoly elhivatottsággal és hatékonysággal. Augusztustól pedig feleségem, Dócsné Sávolyi Henriett vezeti a falut, akit közel kétharmados többséggel választottak meg polgármesterré. Egyértelmű, hogy a magam módján segítem a munkáját, támogatva a községért végzett tevékenységét. Mi erre sohasem munkaként, hanem az otthonunk építéseként tekintettünk. Sajnos, az egyre drágábbá váló élet jelentős kihívások elé állítja az önkormányzatot, de azon dolgozunk, hogy leküzdjük a nehézségeket, és töretlen lendülettel fejlesszük tovább a falut – fejezte be értékelését Dócs Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában