Szerencse

2023.01.01. 21:33

Malacot „fogtunk” az év utolsó napján Salgótarjánban

Már-már mindennapos látvány a megyeszékhely nyugati városrészénél, hogy az erdő közelsége miatt a vadak mind beljebb és beljebb merészkednék némi kis élelem reményében.

Szabó Péter

A vaddisznó békésen falatozott pár méterre az autóktól

Forrás: Nool

Fotó: SzP.

Látni itt vaddisznócsaládot a Kálvária oldalában portyázni, kisebb őzek is kidugják a fejüket a bozótosból, de rókák, borzok és nyestek sem ritkák errefelé, utóbbiak az itt parkoló autók motorházteteje alatt is okoznak sokszor galibát.

Szilveszter estéjén a parkolást követően sikerült lencsevégre kapnunk egy jóízűen falatozó négylábút. Semmitől sem zavartatva eszegette a – valószínűleg a kóbor macskáknak – kitett ételt. A jobb felvétel érdekében közelebb lopóztam hozzá, rám nézett, de nem érezte fenyegetőnek a közelségem így tovább ropogtatta az elemózsiát.

Én pedig arra gondolta hazafelé menet, hogy ha az év utolsó napján „malacom volt”, akkor talán a idei év is szerencsésebb lesz, mint a tavalyi...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában