Ősi trópusok

2023.01.08. 17:49

Ipolytarnóc látnivalói télen is várják az érdeklődőket

A világhírű őslénytani lelőhelyként számontartott Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület a téli hétvégéken is látogatható, különleges tematikus túrái iránt az év ezen időszakában is nagy az érdeklődés.

Nool

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság weboldalán arról számolt be, hogy az Óévet búcsúztató szilveszteri túrán számos érdeklődő vett részt Ipolytarnócon. A kirándulók megtekintették az Ősfenyő Belépő látogatóközpont kiállításait, a bükkábrányi fákat, a miocén erdő rejtelmeit és a geológiai tanösvény nyáron átadásra kerülő megújult védőcsarnokának környezetét, valamint az Ősvilági Pompeji feltárásait és kőzetparkját.

– A területen tapintható közelségből ismerhető meg az egykori, 17 millió évvel ezelőtti szupervulkán kitörése által eltemetett ősvilág. Nem csoda, hogy a terület 1995 óta hivatalosan is az összeurópai természeti örökség részét képezi. Ha már így van, akkor a látogatók oda is álltak az Európa Diplomát hirdető táblákhoz, részesekké váltak – írják.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Mint kiderült, a legközelebbi tematikus túra január 21-én indul majd és egészen az országhatáron túlra vezet. 

– A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark egy másik földtani látványosságához, a szlovák oldali fatörzsbarlanghoz látogatnak el a határátlépők, érdemes előre jelentkezni rá – hívta fel a figyelmet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában