Top 10

2023.01.30. 06:50

Halálos baleset, lopott vonat és óriáskerék olcsón – ezeket olvastátok legtöbbet a héten

A hét legolvasottabb cikkeit válogattuk össze nektek. Ez volt az elmúlt 168 óra Nógrád megyében.

Nool

Rommá tört a Suzuki a 22-esen történt halálos balesetben

Forrás: Beküldött fotó

10. Bulinak indult a nógrádi vonatlopás - húsz éve történt

Országosan páratlan esetről számolt be hírlapunk húsz évvel ezelőtt. 2003 januárjában három nógrádi vasutas engedély nélkül elkötött egy motorvonatot, átrobogott a szomszédos állomásra, csupán azért, hogy újév alkalmából felköszöntse az ottani forgalmistát.

9. Potom pénzért árulja valaki a tarjáni óriáskereket a neten

Élelmes nép a magyar. Ezt sok ténnyel alá is tudjuk támasztani, s most itt egy újabb bizonyítéka annak, hogy egynémely nógrádi honfitársunknak nem kell a szomszédba mennie egy jó(nak tűnő) ötletért.

8. Bűz és fekália: embertelen körülmények között találtak rá az idős nőre Rétságon 

Elképesztő állapotokat találtak az állatvédők, amikor még december végén a környékbeliek hívására kivonultak egy rétsági házhoz. Az embertelen körülmények között egy magatehetetlen idős asszonyt is találtak, aki eredetileg a ludányhalászi intézetben lakik, gondnokság alatt. A hatóságok megkezdték az ügy kivizsgálását.

7. Felújítottak egy 1931-es csehszlovák autóritkaságot Bátonyterenyén

Egy háború előtti autó restaurálásának útveszítőiről tartott beszámolót a napokban két nógrádi szakember. A Tatra 54 Földi Balázs kisterenyei műhelyében született újjá, közel háromezer munkaórát dolgozott rajta munkatársával, Reviczki Róberttel. Kezük alól számos veterán jármű került már ki, és ragyog régi fényében.

6. Cserbenhagyás: magához tért a rejtélyes ipolyvecei áldozat

Az Országos Mentőszolgálat munkatársait január 18-án egy eszméletlen, végtagsérült nőhöz riasztották, akit kihűlés közeli, életveszélyes állapotban találtak Ipolyvecén, egy buszmegállóban. Információnk szerint a nő azóta magához tért a kórházban.

5. Férjét és fiát vesztette el a tűzben: jótékonysági bállal segítik a pataki anyát

Szombaton rendeztek jótékonysági bált a nyugat-nógrádi község művelődési házában. A bevételből a tavaly év végi pataki lakástűz túlélőjét támogatják, kinek férje, illetve kamaszkorú fia füstmérgezésben elhunyt.

4. Leomlott egy családi ház fala Karancsalján

Január 26-án este leomlott egy családi ház vályogfala Karancsalján, a Rákóczi úton.  A házban két ember lakott, őket ideiglenesen rokonok fogadták be.

3. Továbbra sem találják az eltűnt pásztói férfit – itt a rendőrség válasza

Egy hónapja nem találják a Hollókőn eltűnt 35 éves pásztói férfit, Horváth Lászlót. Megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy kiderüljön van-e újabb fejlemény az ügyben, ami segíthet felderíteni a férfi eltűnésének körülményeit.

2. Agresszív balassagyarmati férfi a körözési listán – mondjuk, miért keresik őt a zsaruk

A balassagyarmati születésű Kékkői Gábor ellen két hete adott ki körözést a rendőrség.

1. Helyszíni fotók: rommá tört a Suzuki a halálos balesetben

Frontálisan karambolozott két személyautó szerdán kora reggel a 22-es főút 3-as kilométerénél, a tereskei lehajtó közelében. A balesetnek halálos áldozata is volt. Az ütközés erejét jól mutatják azok a fotók, melyek a mentést követően a helyszínen készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában