Segítség

2023.01.26. 11:47

Férjét és fiát vesztette el a tűzben: jótékonysági bállal segítik a pataki anyát

Szombaton rendeznek jótékonysági bált a nyugat-nógrádi község művelődési házában. A bevételből a tavaly év végi lakástűz túlélőjét támogatják.

H.H.

A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Mint arról beszámoltunk: november utolsó napjaiban történt a tragédia a faluban, a temetővel szemközt lévő egyik házban. Egy szoba berendezései gyulladtak meg, és hiába igyekeztek a környékbeliek, majd a hamar kiérkező tűzoltók megfékezni a lángokat, a tulajdonos férfi, illetve kamaszkorú fia füstmérgezésben elhunyt, egyedül az anya élte túl a borzalmakat.

A település önkormányzata úgy döntött, hogy jótékonysági bált szervez az életben maradt Eszter megsegítésére. A január 28-án, szombaton, 21 órakor kezdődő rendezvényen öt lemezlovas is szolgáltatja a zenét. A belépőjegy a helyszínen kétezer forint, míg a támogatói jegy ugyanilyen összegbe kerül, ez utóbbi pénteken még megvásárolható a polgármesteri hivatalban. 

Fekete Tibor, Patak polgármestere elmondta, más formában is támogatják a túlélő nőt, aki hősiesen próbálta menteni családtagjait tűzben. A helyi intézményi és szociális konyhán ajánlottak fel számára kisegítői munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában