Felháborító

2023.01.24. 20:15

Karabinerrel a nyakában találtak egy kiskutyát a nógrádi állatvédők

Szívfacsargató képeket osztott meg a közösségi oldalán a balassagyarmati székhelyű San Lazaro Állatvédő Alapítvány.

Nool

Felháborító alternatívát választott a nyakörv helyett az a gazdának nem nevezhető személy, akinek kutyájáról képeket osztott meg a nyugat-nógrádi állatvédő alapítvány. A kistestű jószág nyakát egy nadrágszíj szorította, amelyen több karabiner is lógott.

Az állatvédők a posztban indulataikat is kifejezték:

Unatkozni? Nem, olyan nincs! A híres nógrádi állattartás... pár kilogrammos kiskutya, nadrágszíj, arra pedig a karabiner. Chip nincs, nem keressük a „tulajdonost” max. arra az időre, ameddig helyet cserélnek, elvégre az ő nadrágszíja

– írták.

Az elmúlt hónapokban sajnos több, a megyénkben történt állatkínzásról is hírt kellett adnunk. A legemlékezetesebb eset a macskagyilkos salgótarjáni tinédzser ügye volt, mely nem csupán a nógrádi közvéleményt, hanem az ország egészét is felzaklatta.

Múlt héten írtunk arról, hogy a megyei főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól való eltiltás érdekében egy 61 éves kelet-nógrádi férfi ellen, akit a bíróság a kutyája súlyos fokú bántalmazása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában