Véradás

2023.01.11. 14:59

A zabari Hidegfesztiválon nyújthatják karjukat a tűszúrásra

G. E.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat szakemberei mindent megtesznek annak érdekében, hogy az egészségügy megfelelő működéséhez szükséges vérkészlet rendelkezésre álljon az országban és szűkebb hazánkban is. A Salgótarjáni Területi Vérellátóban minden héten hétfőn 8-16 óráig, a hónap utolsó csütörtökén pedig 13 és 17 óra között várják azokat, akik ezen a módon segítenék beteg embertársaikat. 

Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa arról tájékoztatott, hogy a benti véradások mellett igyekeznek jelen lenni azokon a rendezvényeken is, amelyet megyénk településein tartanak. Így lesz ez január 14-én Zabaron is, ahol harmadik alkalommal rendezik meg a Hidegfesztivált.

Azok, akik ezen az alkalmon szeretnének vért adni, azt megtehetik az óvoda épületében, ahol 11-14 óráig nyújthatják tűszúrásra a karjukat a donorok. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a személyes iratait mindenki vigye magával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában