Advent

2022.12.17. 19:02

Jótékonysági kirakodóvásárt tartanak Mátramindszenten

Advent negyedik vasárnapján egész délután ingyenes jótékonysági kirakodóvásárt tartanak Mátramindszenten, a plébánia udvarán.

G. E.

Kézműves termékekkel készülnek. Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A karitatív kezdeményezés dr. Szabó József, helyi lakos ötlete alapján valósul meg. Mint mondta, már évek óta foglalkozik a gondolattal, hogy a karácsonyi vásárok hangulatát a településre varázsolja. Idén az elképzelést tettek követték, így december 18-án a község lakóit várják a programra. 

Akik tehetik, a háztartásukban található, jó állapotú tárgyakat ajánlhatnak fel a vásárra, amit saját asztalokon kínálhatnak. A portékákat bárki ingyen elviheti. Azonban azok, akiknek lehetőségük van rá, pénzadománnyal is támogathatják a kezdeményezést. A felajánlásokat a helyi Kerekerdő Óvoda javára fordítják. Forralt borral, forró teával és zsíros kenyérrel vendégelik meg az ide látogatókat. 

A kezdeményezéshez a falu önkormányzata sátrakat és asztalokat ajánlott fel. A faluvezetés által szervezett hagyományos karácsonyi program ugyanezen a napon 17 órakor a római katolikus templomban szentmisével, a helyi gyerekek műsorával veszi kezdetét. Ezt követően a tájház udvarán meggyújtják a negyedik adventi gyertyát és a helyiek által készített süteményekkel kínálják a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában