Korszerűsítés

2022.11.19. 08:06

Huszonkétmillió forintból korszerűsítik a mátramindszenti Kerekerdő Óvodát

A helyi Kerekerdő Óvoda modernebbé tételére 22 millió forintot nyert a település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.

G. E.

A támogatást az intézmény korszerűsítésére fordítják, amelynek során megújul a villamoshálózat, új lámpatesteket szerelnek fel, lefestik a falakat és napelem is kerül az épületre. 

Horváth János, a község polgármestere arról számolt be, hogy a támogatási szerződést már aláírták, a felújítás azonban csak a nevelési szünetben kezdődik majd el.

– Az energiaárak emelkedése miatt nem tervezünk változást az óvoda tekintetében. Eddig is fával fűtöttünk, ezt követően is azzal fogunk. A tüzelőt pedig az önkormányzat tulajdonában lévő erdőből vágjuk ki, így annak költsége minimális – hangsúlyozta Horváth János. Hozzátette: az óvodában egy csoportszoba van, emellett étkező, két iroda és fejlesztő szoba, valamint vizesblokk is része az épületnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában