Ünnepi készülődés

2022.12.22. 20:49

Egyéni ízlés is befolyásolja a karácsonyi dekorációt az alsótoldi alkotó szerint

Az év legszebb ünnepét megelőzően sokan kívül-belül díszbe öltöztetik a lakást. Azonban a ruhákhoz hasonlóan a karácsonyi dekoráció tekintetében is változik a színek és formák népszerűsége. Idén a klasszikus arany-, piros és zöld mellett a természetes és natúr színű kiegészítőket keresik a leginkább.

Gulyás Edina

Benke-Bercsényi Kinga, az Alsótoldon élő amatőr alkotó nem csak saját használatra, hanem családtagjainak, barátainak is készít adventi és karácsonyi díszeket. Tapasztalatai szerint a letisztult formák is egyre népszerűbbek. A csupán fehér horgolt harangokkal, gömbökkel és angyalokkal dekorált karácsonyfa nagyon jól mutat. Ugyanez igaz a mézeskalácsokkal teleaggatott fenyőre is. 

– Annak ellenére, hogy minden évben újabb trendekről lehet olvasni a karácsonyi dekorációt illetően, azt gondolom: mindenkinek a személyes ízlése az, ami elsősorban eldönti milyen színeket és díszeket használ – fogalmazott Benke-Bercsényi Kinga, aki arra is kitért: – Személy szerint a karácsonyfát még mindig piros, zöld és arany színbe öltöztetem, idén nagy szalagokat is tervezek rá. 

Mint mondta, a boltokban elég sok púderrózsaszín, fehér és ezüst dísz kapható, ezeket is keresik a vásárlók. 

– A csomagolás terén egyre inkább az egyszerűségre törekszem, natúr színű csomagolópapírt vettem, amin nincs semmilyen minta. Egyébként az is megfigyelhető, hogy egyre több természetes, egyszerű dekorációs elem kapható, de a különböző internetes csoportokban például a „harrypotteres” díszeket is keresik. Szóval ez is azt bizonyítja, hogy mindenki ízlése más és más – hangsúlyozta az alkotó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában