Dekoráció

2022.12.21. 19:58

A Nool.hu ajánlja: klasszikus színek és mesefigurák köszönnek vissza a karácsonyi díszeken

Az adventi időszakban sokan időt és fáradtságot nem kímélve öltöztetik ünnepi díszbe a lakást.

G.E.

Amíg szüleink, nagyszüleink néhány évtizeddel korábban aranyszínűre festett dióval, papírból készített füzérrel, cérnával felkötözött szaloncukorral dekorálták a fenyőt, mára sokat változott a világ. Igaz ugyan, hogy az aranydió, a tobozok és más termések újra visszatértek a divatba, de napjainkban már nemcsak a karácsonyfa, hanem az ahhoz illő asztaldísz, adventi koszorú és ajtókopogtató is elengedhetetlen kelléke az ünnepnek. 

– Amíg tavaly a fehér szinte minden dekorációban megjelent, addig idén a piros, a zöld, a kék, vagyis a klasszikus színek hódítanak. Ezek kombinációja köszön vissza a szalagokon és a fenyődíszeken is – mondta a salgótarjáni Kis Mónika, aki saját használatra és családtagjainak, barátainak is készít karácsonyi díszeket. Hozzátette: ajtódíszek terén a természetes anyagok közkedveltek. Sokan választják a hagyományos örökzöldekből, a fenyőből, a borókából alkotott, piros masnival díszített koszorúkat.  

– Míg korábban a modern formák voltak közkedveltek, addig mára visszatértünk a színes mesefigurákhoz. A karácsonyfákon, az asztaldíszeken és az ajtókra kiakasztott koszorúkon is felfedezhetjük mások mellett a hintalovakat, a házikókat és Diótörő című műből ismert figurákat – osztotta meg az amatőr alkotó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában