Beruházás

2022.12.11. 08:35

Egészségügyi centrummá alakítanák az újonnan vásárolt ságújfalui ingatlant

A község önkormányzata hosszú évek előkészítő munkájának eredményeként megvásárolt egy ingatlant a település központjában, az óvoda mellett. A tervek között annak egészségügyi centrummá alakítása is szerepel.

Gulyás Edina

Sportpályát is létesítenének az udvaron

Forrás: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány

 Az épület hasznosítása során számos lehetőség felmerült, azok megvalósulása elsősorban attól függ, mely elképzeléshez tudnak pályázati forrást igénybe venni. 

– Ságújfaluban a háziorvosi rendelő a Kubinyi-Prónay kastélyban kapott helyet. Azonban ez egy műemléképület, így bizonyos fejlesztéseket, átalakításokat nem lehet ott megvalósítani. Az akadálymentesítés is ezek közé tartozik – tájékoztatott Szentes Attila polgármester. 

Hozzátette: az új ingatlan, amit a közelmúltban hosszú előkészítő munka után, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány segítségével sikerült megvásárolni, a falu központjában helyezkedik el. Így távlati céljaink között szerepel, amennyiben arra pályázati forrást sikerül találni, hogy ide költözhetne az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat. Egy gyógyszertár is helyet kaphatna az épületben. Mivel annak környékén a telkek és ingatlanok is az önkormányzat tulajdonában vannak, parkolók és megfelelő környezet kialakítása is megvalósulhat. 

Mint mondta, az udvaron pedig a faluvezetés saját munkával szeretne létrehozni egy sportudvart az óvodások részére. A legkisebbeket ellátó intézményben ugyanis nincs tornaszoba, annak ellenére, hogy a gyerekek örömmel vesznek részt különféle sportrendezvényeken, elsősorban focitornán.

 

Címkék#Ságújfalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában