Mese

2022.11.20. 10:18

Rajzfilmek sokaságával ismerkedtek a balassagyarmati családok

A 2011-ben útjára indított Országos Rajzfilmünnephez hagyományteremtő módon az elmúlt években egyre több kisebb-nagyobb település csatlakozott. Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban várták a családokat.

E-L. Zs.

A gyerekek érdeklődve figyelték a meséket

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

A kétnapos eseményen rajzfilmek széles palettáját mutatták be az érdeklődők számára. A babaklub részére Bogyó és Babóca meséit vetítették, majd a középiskolás korosztály a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál válogatását láthatta.

A rajzfilmhősök minden családot levettek a lábukról
Fotós: E-L. Zs. / Forrás: Nool

A szombat is rajzfilmmel indult, A kiskakas gyémánt félkrajcárja és a Telhetetlen méhecske került a vászonra. Ezt követően az MTVA válogatása a Pannónia Filmstúdió aranykorából: Mézga Aladár különös kalandjai, A nagy ho-ho-horgász és a Kérem a következőt! magyar televíziós rajzfilmsorozat epizódja volt látható. A vetítéseket követően a Daniel Speer Brass zenekar ismert rajzfilmslágerekkel fokozta a kicsik jókedvét, ezután Szép Bence humorista, a világ legügyetlenebb bűvésze szórakoztatta a közönséget. Az utolsó vetítésen válogatást láthattunk a Cigánymesék, a Mesék Mátyás királyról és a Magyar népmesék epizódjaiból. A programot Kahoot kvíz zárta nyereményekkel.

Szép Bence humorista, a világ legügyetlenebb bűvésze szórakoztatta a közönséget
Fotós: E-L. Zs. / Forrás: Nool

A családok megcsodálhatták a „Kedvenc népmesehősöm” címmel indított pályázat rajzait és a díjazottak átvehették a nyereményeket. A rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozáson és egyéb színes programokon vehettek részt az érdeklődők.

A szervezők bizakodók, hogy az évente megrendezendő Országos Rajzfilmünnep hagyományt teremt, amely egyre bővülő körben járul hozzá a közösségek öntevékeny kulturális programszervezéséhez.

Megyeszerte ünnepelték a rajzfilmeket, köztük Bátonyterenyén is érdekes programokat kínáltak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában