Rajzfilmek

2022.11.20. 09:47

Peregtek a rajzfilmkockák a műfaj ünnepén a bátonyterenyei gyerekeknek

G. E.

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Rajzfilmünnepet november 18-a és 20-a között. Megyénk több települése is csatlakozott a kezdeményezéshez, a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban is pörögtek a jól ismert mesék filmkockái. 

– Nem először veszünk részt ezen a különleges programon, minden évben regisztrálunk arra. Amikor a koronavírus-járvány miatt nem lehetett közösségi programokat szerezni, akkor a virtuális térben invitáltuk filmnézésre az érdeklődőket – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Azok a művelődési házak, amelyek részt vettek a programon három kategóriában, gyermekeknek, kamaszoknak és felnőtteknek szóló alkotások közül válogathattak. Ebben az évben Bálint Ágnes, Jankovics Marcell és Macskássy Gyula munkássága köré szerveződött az országos rendezvény, amellyel a szervezők célja az volt, hogy minél többekkel megismertessék a régi magyar animációs és rajfilmeket.

– A rajfilmünnephez kapcsolódóan nem csak a művelődési központban vártuk az érdeklődőket, a helyi óvodákba is levetítettük a nagy klasszikusok közül Mazsola és Tádé, valamint Frakk kalandjait. A mai kedvenceket, Bogyót és Babócát is megnézhették a gyerekek. A gyerekkönyvtárba nem csak a bátonyterenyei családokat vártuk, hanem a környékbelieket is, itt Macskássy Gyula rövidfilmjeit, például A kiskakas gyémánt félkrajcárját láthatták az érdeklődők – hangsúlyozta Mészárosné Palchuber Zsuzsanna, a művelődési központ munkatársa. – Nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is biztosítottunk kikapcsolódási lehetőséget. Nekik egy válogatást tűztünk műsorra a kortárs magyar stúdiók munkáiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában