Márton napja

2022.11.11. 07:52

Lámpásaik szépségével versenyezhetnek a vizslásiak Márton napja alkalmából

V. E.

Két napon át tartó vigadalmat tartanak a településen Márton napja alkalmából.

Sándor József, a község polgármestere elmondta: pénteken és szombaton is eseményekkel készülnek a szenthez köthető ünnepre.

– A helyi könyvtárban Juhász Katalin énekes, előadó november 11-én, pénteken 10 órától Márton-napi vigasság címmel zenés és táncos műsorral kedveskedik a közönségnek. Szombaton pedig Bocsi Éva vizslási születésű népi iparművész, a Népművészet mestere viselettörténeti bemutatót tart az érdeklődőknek 15 óra 30 perctől. Mintegy másfél órával később végül megtartjuk a hagyományos lámpás felvonulásunkat – részletezte a polgármester.

Ez utóbbi program gyülekezőjének helyszíne a focipálya lesz, ahonnan dalolva indulnak útnak a felvonulók. Ezt követően az Újlaki összekötő út elejének – a Mező és Orgona utak – érintésével jutnak majd el végcéljukhoz, azaz a faluközpontba, ahol forró teával melegíthetik át magukat a résztvevők. A rendezvényen közreműködnek a Bóbita Óvoda csoportjaiba járó gyermekek is.

Sándor József azt is elárulta, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is lámpás szépségversenyt hirdetnek Szent Márton tiszteletére. Hozzátette: a vizslási és az újlaki lakosoknak szóló megmérettetésre öt korcsoportban várják a pályaműveket. Ennek értelmében óvodások, alsó- vagy felső tagozatos diákok, középiskolások, illetve felnőttek versenyezhetnek feldíszített világítóeszközeikkel. A résztvevők november 11-én16 óráig adhatják le a helyi polgármesteri hivatalban a Márton napra készült lámpáikat, amelyek alján fel kell tüntetni a pályázó nevét, illetve korcsoportját. A falu első embere kiemelte, hogy a lámpákat a felvonulás előtt visszaadják készítőiknek. Emellett a lakosokat arra kérik, hogy mindenki vigyen magával gyertyát a saját alkotásába, hogy azok beragyoghassák a vizslási utcákat szombaton.

A II. Vizslási Lámpás Szépségverseny eredményeire a felvonulás után derül fény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában