Fejlesztés

2022.11.30. 13:02

Korszerűsítik a bárnai utcák és más közterületeinek közvilágítását

Hamarosan energiahatékony fényforrások világíthatják meg a település utcáit és közterületeit.

V. E.

A község közösségi oldalán megosztott tájékoztatás szerint a közelmúltban a helyi közvilágítás korszerűsítéséről döntött a bárnai képviselő-testület az energiahatékony és környezettudatos működtetés érdekében.

– A teljes rendszer felülvizsgálata után az elavult fémhalogén világítótesteket korszerű, intelligens led lámpákra cseréljük. A jelenleg is takarékos lámpatestek új fényforrást kapnak – olvasható a bejegyzésben.

A fejlesztéssel kapcsolatban portálunk megkereste Oravecz Rolandot, a falu polgármesterét, aki kérdésünkre elmondta: a kivitelezés költségei hozzávetőleg kilencmillió forintra rúgnak. A beruházást saját forrásból valósítja meg az önkormányzat, az összeget az asztalosüzem bevételeiből finanszíroznak. A település első embere azt is hozzátette, hogy a jelenlegi energiaárak és egyéb tényezők figyelembevételével a korszerűsítés közel egy év alatt térülhet majd meg.

A kivitelezési munkát a tervek szerint néhány héten belül befejezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában