Ülés

2022.11.17. 15:34

Geofood védjegyet adtak át és támogatásról is döntöttek Salgótarjánban, a megyei közgyűlésen

A Geofood védjegy átadásával kezdődött a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének soron következő ülése csütörtök délelőtt a Megyeházán.

G. E.

Már a Mátrai Bivalyrezervátum is Geofood védjeggyel büszkélkedhet

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Az elismerést azok a fenntartható helyi termékek kaphatják meg, amelyek egyedülálló geológiai területről származnak. Jelenleg 100-150 vállalkozó van szerte a világban, akik használják azt. Nógrád megyében eddig két étterem és három termék érdemelte ki a védjegyet, azonban immár a Szurdokpüspöki közelében található Mátrai Bivalyrezervátum is büszkélkedhet a címmel. A minősítést Nagy Júlia, a Geofood védjegy önkéntes koordinátora adta át Szalai Ferenc tulajdonosnak a csütörtöki ülés keretében. 

A közgyűlés tagjait ezt követően Seres Tibor, tűzoltó ezredes tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előző évi tevékenységéről. Mindezek után dr. Szabó Ágnes, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Balassagyarmati Járási Hivatal vezetője, majd dr. Handó Beatrix, a Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője számolt be az elmúlt időszakban végzett munkáról. 

Megyei közgyűlés St 2022-11-17, Seres Tibor
Seres Tibor a katasztrófavédelem szakterületein végzett feladatokról számolt be
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– A költségek csökkentése érdekében két szervezeti egységünk is új helyre költözött. A gyámügyi osztály munkatársai a salgótarjáni városházán belül fogadják új helyszínen az ügyfeleket. A foglalkoztatási osztály pedig a Fürdő útról a Megyeháza épületébe költözött – egészítette ki a beszámolót dr. Handó Beatrix. Hozzátette: szintén fontos tudni a lakosoknak, hogy a december 22-től január 8-ig tartó igazgatási szünetben Nógrád megyében csak a salgótarjáni járási hivatal kormányablakaiban lesz lehetőség ügyet intézni. 

A Magyar Honvédség 2. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj idei tevékenységét Gáspár M. Levente alezredes ismertette. 

Megyei közgyűlés St 2022-11-17, Gáspár M. Levente alezredes
Gáspár M. Levente alezredes a zászlóalj idei tevékenységéről beszélt
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

A közgyűlésen döntés született arról, hogy a Szent Lázár Lovagrend Salgótarjáni Szent Ilona Jószolgálati Alapítványt 30 ezer forinttal támogatja a megyei önkormányzat, amit karácsonyi ajándékozásra fordíthat a szervezet. 

A napirendeket követően Roppantó Orsolya és Mészáros Csilla, az Magyar Villamos Művek Zrt. munkatársai ismertették a társaság működését, külön kiemelve az önkormányzati kapcsolatokért felelős osztály tevékenységét.

Megyei közgyűlés St 2022-11-17
A közgyűlésen számos fontos kérdésben döntést hoztak
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában