Tisztelgés

2022.11.04. 21:20

Fotókkal emlékeznek azokra, akik beírták nevüket Salgótarján közéletének történetébe

Mint közismert, a 2022-es esztendő a nógrádi megyeszékhelyen a várossá nyilvánítás századik évfordulójáról való méltó megemlékezés jegyében, szellemében zajlik.

Csongrády Béla

Nándori Ferencné Tóth Jolán, Szilasi András, dr. Horváth Emilné Gyimóthy Zita és Nagy Ferencné Tajcs Teréz képei a falon

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Az esetek döntő többségében az ünnepségsorozat főként egyedi rendezvények formájában realizálódik. Jelen írás viszont egy olyan eseményről kíván számot adni, amely látható, maradandó formában öltött testet. Ugyanis az idei hagyományos Civil ősz elnevezésű programsorozat keretében realizálódott egy nemes célzatú kezdeményezés. 

A dr. Bódi Györgynét váltó Angyal Krisztina elnökletével működő Civil Kerekasztal, a Nagyné Taracsák Judit elnökölte Salgótarjáni Civil Közhasznú Alapítvány és a házigazda intézmény, a Vadasi Zsuzsanna vezette Nógrád Megyei Civil Közösségi Központ dicséretes kezdeményezése és összefogása eredményeként a közelmúltban – dr. Huszár Máté alpolgármester közreműködésével – avattak fel egy emlékfalat, amely Civilek a városért címmel négy különösen aktív személyiség sokrétű munkája, áldozatos tevékenysége előtt tiszteleg. 

A falra – ábécérendben – dr. Horváth Emilné Gyimóthy Zita, a Belszervi Betegek Salgótarjáni Egyesületének alapítója, Nagy Ferencné Tajcs Teréz, a Sréter Ferencről elnevezett népfőiskolai egyesület egykori elnöke, Nándori Ferencné Tóth Jolán, a Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesület volt vezetője, elnökségi tagja és Szilasi András, a Baglyasalja Barátainak Köre egyik alapítója, tevékenységének fő szervezője – fotója került. Ötleteikkel, szervezőmunkájukkal mind a négyen nagyon sokat tettek az általuk vezetett közösség eredményes működéséért, összehangolásáért. Folyamatos munkájuk nemcsak az adott civil szervezet tevékenységét volt hivatott gazdagítani, de beépült az egész város köz- illetve kulturális életébe. Példaszerű, amit tettek és joggal választódtak ki elsőként a nyilvánosság előtti megörökítésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában