Prevenció

2022.10.07. 21:20

Túrával is ráirányítják a figyelmet a mellrák korai felismerésének fontosságára szombaton, Salgótarjánban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Salgótarján Amint arról portálunk már korábban beszámolt, a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete idén is csatlakozott a Rózsaszín október nevű rendezvénysorozathoz, azaz a mellrák elleni küzdelem hónapjához. A keddi Vigyázz magadra! címet viselő program után október 8-án, szombaton ismét a kór korai felismerésének fontosságára irányítják a figyelmet, ezúttal egy gyalogtúrával.

Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének elnöke kifejtette: a gyülekező időpontja 9 óra, helyszíne a Kemerovó-lakótelep, pontosabban a Fáy András Körút 62. számú épület melletti terület. Hozzátette: a Pipis-túrát már évek óta megszervezik, ahhoz várhatóan idén is csatlakozik a Balassi Bálint Megyei Könyvtár több munkatársa és olvasója, hiszen a figyelemfelkeltő „sportesemény” a bibliotéka Országos Könyvtári Napok alkalmából szervezett programjai között is szerepel.

A köszöntő, a túra célja és a nap üzenetének elhangzása után a megjelentek Kreicsi Gábor vezetésével nekivágnak a pihenő nélküli, hozzávetőleg másfél óra alatt teljesíthető túrához, amely idén a 100 éves Salgótarján a nők egészségéért szlogent viseli.

Az útvonal a Pipis-gerincen és a Kálvárián vezet majd át, a végállomást pedig a Balassi Bálint Megyei Könyvtár előtti tér jelenti, ahol a túra teljesítőit frissítővel fogadják, illetve egy pólósorsoláson is részt vehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában