Fejlesztés

2022.10.02. 08:47

Több mint százhatvanmillió forintból orvosolják a vízelvezetési gondokat Csécsén

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban közel 162 millió forintot nyert a település önkormányzata. A megítélt támogatásból a belterületi csapadékvíz-rendezés második üteme fog megvalósulni.

G. E.

Barna István elmondta: korábban a Madách út egy szakaszán már megújult az árokrendszer

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

– Korábban a Madách út egy szakaszán már megújult az árokrendszer, a fenti összegből az út teljes hosszában, valamint a Sport és az Ady Endre úton is megvalósul annak korszerűsítése. Az említett utcák egyik oldalán a földes árkokba betonelemek kerülnek a kivitelezés során. A másik oldalon ugyan maradnak a földes árkok, azonban azokat is rendbe teszik, kitakarítják a szakemberek – tájékoztatott Barna István polgármester. 

– Nagyobb esőzések idején a szántóföldekről a település ezen részeire komolyabb mennyiségű víz érkezett. A Madách utat és az ott található lakóházak garázsait többször elöntötte az ár. Ezért volt fontos, hogy a falu ezen utcáiban elkészüljön a csapadékvíz-elvezetés. Azonban a községben több helyen is szükséges az árokrendszer korszerűsítése, arra a jövőben újabb forrásokat keres az önkormányzat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában