Árnyszínház

2022.10.01. 17:26

Szücsi hazatért: elképesztő fotókon az Attraction salgótarjáni show-ja

Magyarországon elsőként láthatta a salgótarjáni közönség a pénteki Príma-gálán az Attraction Látványszínház előadását. A társulat vezetője, Szűcs Zoltán, Szücsi salgótarjáni származású.

Veres Edina

Szűcs Zoltán és társulata lenyűgözték a nógrádi közönséget

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Korábban részletesen beszámoltunk róla, hogy pénteken tartották Salgótarjánban a 17. Nógrád Megyei Príma Gálát. A rendezvény záró momentumaként az Attraction Látványszínház tagjai léptek színpadra, akik hazánkban elsőként a salgótarjáni közönségnek mutatták be árnyékjátékukat a magyar identitásról. A művészek meglepetéssel is készültek: első elemeként előbb az „St” majd a „100” szimbólumok jelentek meg a paravánon. A folytatásban olyan népi mozzanatokat is láthattak a nézők, mint a gulyát őrző pásztor, majd megelevenedett több ikonikus építészeti alkotás, így a Szabadság-szobor, a Hősök tere, a Parlament épülete, aztán a Szent Korona képe is megjelent a vásznon.

Szűcs Zoltán, – ahogy a nógrádi megyeszékhelyen ismerik, Szücsi –, a társulat vezetője egy technikai szünetben lépett a közönség elé és elárulta többek között, hogy az elért sikerekhez vezető út első lépéseit Salgótarjánban tette meg, ugyanis annak idején vagy a művelődési központ, vagy a múzeum előtt gyakorolta a világismertséget hozó mozdulatokat. Az egykori salgótarjáni utcatáncos fiú, Szűcs Zoltán a '90-es évek népszerű fiúbandája, a Hip Hop Boyz tagjaként szerzett országos ismertséget, de a csapat feloszlása után sem fordított hátat a színpadnak. 2004-ben létrehozta az Attraction Látványszínházat, majd először egy hazai tehetségkutató műsorban mutatkoztak be nagy sikerrel, aztán a valódi népszerűséget és elismerést az angol tehetségkutató, a Britain's Got Talent győzteseként élhették meg, miután 2013-ban megnyerték a műsor fődíját.

A pénteken Salgótarjánban megtartott show második részében teljes sötétség borult a színházteremre. Az UV-fényekkel megvilágított színpadnak, a táncművészek által viselt speciális ruháknak, illetve az előadók hajszálpontos precizitásának köszönhetően a salgótarjáni közönség  különleges és látványos műsort tekinthetett meg, amelynek végén több perces álló vastapssal „mondtak” köszönetet az Attraction Látványszínház tagjainak és a tarjáni gyökerekkel rendelkező alapítótagjak, Szücsinek a felejthetetlen produkcióért.

Mint arról már beszámoltunk, Szűcs Zoltán a város 100. születésnapja alkalmából emlékérmet is átvehetett a 17. Nógrád Megyei Príma Gálán kiemelkedő előadóművészi munkásságáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában