Jótékonyság

2022.10.17. 14:35

Százezer forinttal támogatták az autista gyermekeket a salgótarjáni lokálpatrióták

Mint arról be is számoltunk negyedik alkalommal szervezték meg augusztusban az eresztvényi egészségnapot a Salgótarjáni Lokálpatrióták. Az eseményen összegyűlt százezer forintot a Nógrádi Autizmus Alapítványnak ajánlották fel.

G. P.

Minap meglátogatta az egyesület a gyermekeket is

Forrás: Facebook/Salgótarjáni Lokálpatrióták

A Salgótarjáni Lokálpatrióták negyedik alkalommal rendeztek egészségnapot augusztusban az Eresztvényi Látogatóközpontban, ahol a hagyományokhoz hűen idén is a gyermekeknek kívántak segíteni. A rajzverseny nevezési díjaiból és a nyársalós kenyérért felajánlott önkéntes összegből ezúttal egy gyógypedagógiai intézményt, a salgótarjáni Illyés Gyuláné EGYMI óvodai egységét támogatták százezer forinttal. A napokban a jelképes összeget Varga Gézáné, az alapítvány kuratóriumi elnöke átvette.

A Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület  vezetője, Simon Gyula elmondta: fontosnak tartja, hogy másoknak segítsenek.

– Az egészségnap egyik kiemelt célja, hogy Salgótarjánban és környékén olyan egyesületeknek gyűjtsünk, akik sérült gyermekkel vagy rászorulókkal foglalkoznak. E kezdeményezés azért is fontos számunkra, hogy kinyissuk az emberek szemét, és megfelelő látószögbe kerüljenek a nehezebb sorsú társaink. Volt lehetőségem látni, hogy nem egyszerű a sérült gyermekeknek, biztosan hasznukra lesz a képességfejlesztő programokra és játékokra nyújtott összeg – mondta Simon Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában