Vitalitás

2022.08.27. 17:00

Eresztvénybe mentek az egészségért! (galéria)

A hagyományoknak megfelelően a rendezvénynek az Eresztvényi Látogatóközpont adott otthont, a szervezés feladatait pedig a Salgótarjáni Lokálpatrióták vállalták magukra.

Veres Edina

Véradásra és állapotfelmérésre várták a lakosságot

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Már a kora délelőtti órákban látogatók tömegét vonzotta a negyedik Eresztvényi Egészségnap szombaton. Az egyesület alapítója, Simon Gyula elmondta: az egészségnap programjait évről évre bővítették. Ugyanakkor az alapok megmaradtak, így idén is szerveztek véradást, illetve a sport szerelmesei ez alkalommal is négy mozgásformát próbálhattak ki. Ezek között található jóga, zumba, gerinctorna, illetve egy dinamikus, teljes testet átmozgató edzés is.

Rajzversenyt is hirdettek a gyerekeknek
Fotós: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– Három szűrőbuszon végeztek komplex egészségügyi állapotfelmérést a szakemberek. Tavaly a szűrővizsgálatokon közel 140-en jelentek meg, míg a véradáson hozzávetőleg 30-an jelentkeztek donornak – mondta Simon Gyula.

A rendezvény idején megannyi sátor alatt különböző témákkal kapcsolatban gyűjthettek információt az érdeklődők, így például a Salgótarjáni Mályvavirágpont tagjai a HPV-fertőzés kezeléséről és megelőzéséről osztottak meg hasznos információkat. A látogatók nyársalós kenyeret fogyaszthattak, míg a kicsiknek rajzversenyt hirdettek. Ez előbbi ára, míg az utóbbi nevezési díja becsületkassza alapon működött. A bevételt idén a salgótarjáni Illyés Gyuláné Óvoda Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola óvodai egység számára ajánlják fel a szervezők.

Az egészséget központba állító rendezvényt színes programok kísérték, így például kutyás bemutató, de a terápiás kutyák feladataiba is betekintést nyerhettek az érdeklődők. Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták a rendőrség motorszimulátorát, illetve a gyerekek szájtátva csodálhatták a budapesti Taurin Cirkusz szabadtéri zsonglőrjeinek produkcióját.

A kutyás bemutató iránt nagy volt az érdeklődés
Fotós: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában