Finomságok

2022.10.30. 14:05

Pitesütő-fesztivált rendeztek a gyarmati Gansel-udvarban + képek

Különleges, az ősz minden jegyét magán hordozó programra várták az érdeklődőket szombaton délután a balassagyarmati Gansel-udvarba.

Nool

A fiatal generációt halloweeni jelmezverseny várta, a környéket pedig finomságok illata járta be

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Tegnap délután rendezték meg az Őszi pitesütő-fesztivált és gardróbvásárt a balassagyarmati Gansel-udvarban, melyről előzetesen hírportálunkon is írtunk. Az érdeklődők a helyszínen igazi vintage hangulatra és kincsekre lelhettek, házipite-sütő versenyre nevezhettek, a gyerekeket halloweeni jelmezverseny várta, a környéket pedig forralt bor, sütőtök, sült gesztenye illata járta be, amiket meg is lehetett kóstolni.

A pitesütőverseny győztesei: 1. Cservenák Rita, 2. Koleszárné Klára, 3. Suba Viki. 

A gyermekek színes jelmezversenyének eredménye: 1. Varga Anna, 2. Heimlich Zétény, 3. Koncsek Bertold.

Fiatal vállalkozók is segítettek

A rendezvényt a Le Marché piac szervezte, mely immár ötéves múltra tekint vissza. A szervezők a program kapcsán hangsúlyozták, köszönet illeti azokat a fiatal helyi vállalkozókat, akik nem csak a szombati fesztiválon, hanem az év során megannyi városi rendezvényen jelen vannak, és különböző felajánlásaikkal, munkájukkal segítik a megvalósítást.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tavalyi év végén karácsonyi koncerttel avatták fel a Gansel-udvart, amely azóta egyfajta közösségi térként funkcionál a nyugat-nógrádi városban. A beruházás három nyertes pályázat révén és önkormányzati forrásból valósult meg.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában