Elismerés

2022.10.24. 19:52

Menedzseri szemlélettel vezeti települését Piliny kitüntetett polgármestere

Nógrád Megyéért Díjat kapott a közelmúltban Lehoczki Szabolcs, Piliny polgármestere, mert sokat tett a település fejlődéséért az elmúlt tizenhat esztendőben. Elmondta, a gazdasági helyzet javítása mellett fontosnak tartja a lakosság összekovácsolását. Az egyre több civil kezdeményezés azt mutatja a községben, hogy a helyiek lassan átvállalnak bizonyos feladatokat, mert belátják, hogy egy személyben nem lehet mindent koordinálni.

Fodor Orsolya

Lehoczki Szabolcs a közelmúltban vehette át a tevékenységéért járó plakettet és oklevelet

Forrás: Nool

Fotó: F.O.

Nógrád Megyéért Díjat kapott a közelmúltban Lehoczki Szabolcs, a település polgármestere, aki 2006 óta vezeti a községet. Fő célkitűzései közé tartozik a falu gazdasági helyzetének helyreállítása, közösségeinek összekovácsolása, védelmének megerősítése, a lakosság biztonságérzetének növelése, valamint az infrastrukturális elmaradottság csökkentése. Közéleti tevékenysége mellett feleségével egy vállalkozást vezet, amely elsősorban személy- és vagyonvédelemmel foglalkozik. A Vagyonvédelmi Kamara 2012-ben magyar címerrel ékesített pecsétgyűrűvel ismerte el munkáját. A vállalkozóként szerzett tapasztalatait polgármesterként is hasznosítja, mert mindkét pozícióban törekszik lelkiismerettel és hatékonyan ellátni a feladatait. 

– Megtiszteltetés volt átvenni a díjat, örömmel tölt el, hogy érdemesnek találtak rá. Hálás vagyok a feleségemnek és három fiamnak is. Összetartó a család, mindig támogatjuk egymást. Tulajdonképpen csak a munkámat végeztem mindig, amit ezután is megteszek majd. Döntéseimben polgármesterként a település érdekeit tartom szem előtt. Különösen büszke vagyok arra, hogy bármilyen javaslatot tettem, azt a képviselő-testület elfogadta. Fontos számomra, hogy jó példát mutassunk, és Nógrád megye jó hírét messzebbre is eljuttassuk – hangsúlyozta Lehoczki Szabolcs. 

Menedzseri szemlélettel vezeti a települést

Mint mondta, egyik feladata, hogy szolgálja a falut. Ezt pedig menedzseri szemlélettel teszi, hiszen a mai világban elengedhetetlen ez a látásmód, ha valaki el szeretné érni a céljait. 

– A jelenlegi gazdasági helyzetben sok szó esik a megszorításokról. Nemrég Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével beszélgettem az energiaválságról, és büszkén mondtam, hogy a pilinyi önkormányzathoz beérkezett legutóbbi villanyszámla végösszege 420 forint volt – emelte ki a polgármester. 

Hozzátette: a hivatal épületének tetején napelemek vannak, a falak pedig vastagon szigeteltek. Korábban is fontosnak tartotta, hogy gondot fordítson az energiatakarékosságra, pedig évekkel ezelőtt még senki nem sejtette, hogy mára ilyen nehéz helyzetbe kerülünk. 

A realitások talaján kell maradni

A tizenhat polgármesterként eltöltött év alatt mindig tartotta magát ahhoz, hogy a legszükségesebb feladatokat kell először elvégezni. Ez annyit jelent, hogy például addig nem lesz a településen szökőkút, ameddig egy olyan hiányosság is akad, ami lényegesebb a látványosságnál. – 101 köbméter szociális tűzifát tudunk hamarosan kiosztani a lakosságnak. Úgy gondolom, így tehetünk a legtöbbet az emberekért, ha odafigyelünk a valódi igényeikre – mondta. 

A polgármester elárulta, hogy nagy gondnak látja a világban a mértéktelenséget. Sokan olyasmire vágynak, ami elérhetetlen a számukra. A realitások talaján maradva nem lenne szükséges mindenkinek a legdrágább, több száz ezer forintos telefon, amikor télen nem tudja, hogy miből fizesse ki a tüzelőt. A rossz döntések miatt pedig sokan nem önmagukat hibáztatják, hanem mást. Néhányan nem veszik észre, hogy valamilyen szinten mindenki a saját sorsáért felelős, és először is szem előtt kellene tartani, hogy megpróbáljuk kihozni a maximumot a rendelkezésre álló lehetőségekből. 

Fontos, hogy rend legyen és biztonság – vallja a vezető
Fotós: F.O. / Forrás: Nool

Sok feladatot átvállalnak, több civil kezdeményezés indult a faluban
Lehoczki Szabolcs minden helyzetben igyekszik a legjobb döntést hozni, amiben a felesége is támogatja. Dolgozóit megbecsüli, és rugalmasan áll a munkarendhez az önkormányzatnál. Ezt azért tartja lényegesnek, mert az alkalmazottakat nem lehet helyettesíteni. A munkát ők fogják elvégezni, és jobb azt kellemes légkörben megtenni. 
– Újabban több civil kezdeményezés indult a faluban. A szüreti felvonulást évek óta a helyi roma kisebbségi önkormányzat szervezi. A lakosok közül egyre többen belátják, hogy egy személyben nem lehet mindent koordinálni, ezért sok feladatot átvállalnak. Én pedig örülök ennek, mert ez az irány a fejlődést szolgálja. Kis közösség vagyunk, akiknek össze kell tartani – szögezte le a falu vezetője, hozzátéve: – Fontos, hogy rend legyen nálunk és biztonság. Ezért is van az, hogy minden este végigautózok a faluban, hogy lássam, minden rendben van. Nálunk nincs betörés, lopás és illegális hulladéklerakás, mert mindenki tudja, hogy nem tűröm az ilyesmit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában