Tisztelet

2022.10.16. 20:32

Nógrád megyei elöljárók is szórakoztatták a pilinyi szépkorúakat az idősek napján

Idősek napi rendezvényt tartottak szombat délután a településen. A helyi közösségi ház dísztermében rendezték meg a programot, amelyre szép számban érkeztek az őszhajú korosztály tagjai.

F. O.

Dr. Bagó Józseffel (jobbról a második) és dr. Bablena Ferenccel (jobbról a harmadik) egészült ki a Pilinyi Vegyeskar a helyi idősek napján

Forrás: Nool

Fotó: Fodor Orsolya

Lehoczki Szabolcs, a község polgármestere elmondta, hogy jövő héten szállítják ki az ajándéknak szánt élelmiszercsomagot az időseknek, hogy ezzel is támogassa őket az önkormányzat ezekben a nehéz időkben.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy az idősek régebb óta fiatalok, mint akik később születtek.

– Az elmúlt hónapok sajnos a háborúról szóltak, és ez igencsak meglátszik a növekvő árakon. Éppen ezért fontos, hogy szeretettel forduljunk egymáshoz. Az önkormányzat megbecsüli a közösség tagjait, ezért a szépkorúakról sem feledkezik meg. Ezt a szeretetet meg kell, hogy éljék, hiszen megérdemlik – hangsúlyozta a honatya.

A hivatal a finom és különleges ebéd mellett többórás színes műsorral is meglepte a vendégeket. Az óvodások és az iskolások fellépése után a Nógrád Táncegyüttes tagjai mutatták meg tehetségüket. A fiatalokat Szabó János többszörösen kitüntetett néptáncos kísérte el, aki elárulta, hogy fontos a mosoly és a tánc az életben. Aki ugyanis táncol, az mosolyog, s ez is lényeges eleme a boldogságnak. 

A csángó lépéseket követően a Pilinyi Vegyeskar lépett színpadra, dr. Bablena Ferenccel, a megyei közgyűlés alelnökével és dr. Bagó Józseffel, a megyei főjegyzővel kiegészülve. A nagy slágereket a közönséggel együtt énekelték el, többen pedig táncra is perdültek a dallamok hatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában