Spórolás

2022.10.03. 17:25

Megyei kormányhivatal: így lehet kisebb a gázszámla a többgenerációs otthonokban!

A többgenerációs családi házban élők is lakásonként kaphatnak gázt kedvezményes áron – hívta fel a lakosság figyelmét a Nógrád Megyei Kormányhivatal Facebook-bejegyzésében. Az intézkedéssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat is közölték.

Nool

A többgenerációs családi házban élőkre is vonatkoznak kedvezmények

Forrás: Shutterstock

Azon családok és más lakóközösségek vehetik igénybe az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat, akik olyan – társasháznak nem minősülő – családi házban vagy osztatlan közös tulajdonú ingatlanban élnek, amelyben legfeljebb négy egymástól elkülönülő, önálló lakás található, és csak egy közös gázórával rendelkeznek. Fontos kitétel, hogy ezek nem minősülhetnek társasháznak vagy lakásszövetkezetnek – közölte a Facebookon megosztott posztjában a megyei kormányhivatal. 

A bejegyzésben a kérelem benyújtásának menetéről is tájékoztatást adtak. Az érintetteknek először a települési önkormányzat jegyzőjénél hatósági bizonyítványt kell kérniük, amely tanúsítja az ingatlanon található lakások számát. Mint kiderült, e kérelem az önkormányzat ügyfélszolgálatán vagy e-papíron, illetve postai úton is benyújtható.  

A jegyző nyolc napon belül kiállítja a hatósági bizonyítványt, melyet az igénylőnek kell beadnia a földgázszolgáltatóhoz. A szolgáltató a hatósági bizonyítvány és a hozzá kapcsolódó nyilatkozat benyújtását követő hónap elsejétől biztosítja a kedvezményt. 

A kormányhivatal kiemeli: további könnyítés, hogy a tetőtér-beépítést igénybe vevő CSOK-felhasználók számára elegendő az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat benyújtása a gázszolgáltató felé.  

Figyelem, nagycsaládosok! Ez is fontos lehet! 

A minap írtunk arról, hogy külön kell igényelniük a nagycsaládosoknak a nekik járó gázárkedvezményt, ez nem jár nekik automatikusan! Az igényléshez szükséges dokumentumot az államkincstár honlapjáról lehet letölteni, majd be kell adni a kormányhivatalhoz. További részletek múlt heti cikkünkben! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában