Nool.hu podcast

2022.10.29. 16:42

Kalandos életútjáról és új kötetéről mesélt a legendás salgótarjáni pincér (podcast)

Gabora Attila, a sokak által ismert salgótarjáni pincér szakmáját és városát szerető emberként mindig szívesen merült el a szakmai gyűjtőmunkába. Nemrég jelent meg kötete Záróra után címmel, mely jó apropót teremtett arra, hogy dr. Csongrády Béla újságírónk részletesen beszélgessen vele.

Nool

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Gabora Attila vendéglátás iránti szeretete, alázata és elhivatottsága máig csodálatra méltó. Mindössze hatéves volt, amikor a somoskőúj­falui kocsmák kuglizóiban pinkapénzért állítgatta a bábukat, s talán már akkor kezdett is kibontakozni a vendéglátás iránti vonzalma. 

Dr. Csongrády Bélával kalandos életútja és meghatározó emlékei mellett azt is megosztotta az éttermek mestere, hogy a salgótarjáni vendéglátásról szóló, Záróra után című könyvéhez több mint egy évtizeden át gyűjtötte az érdekesebbnél érdekesebb anyagokat, információkat. Mint mondta: meggyőződése, hogy a városi létnek ezen a területén is születtek olyan értékek, amelyek érdemesek a megőrzésre és széles körben való megismertetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában