Biztonság Napja

2022.09.15. 16:38

Több szervezet egyenruhásai is bemutatják munkájukat Salgótarjánban

Kéklámpás járművek vonulnak keresztül a megyeszékhely szívén szeptember 16-án, pénteken, 9 óra 30 perctől, majd a Készenléti Rendőrség Zenekara toborzó dalokat játszik az egybegyűlteknek. Így rajtol majd el a Biztonság Napja elnevezésű rendezvény.

Veres Edina

A rendőrök is színes bemutatókkal népszerűsítik majd munkájukat

Forrás: police.hu

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az egész napos program szervezési feladatainak oroszlánrészét a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vállalta magára.

– Az esemény ideje alatt a résztvevő szervezetek toborzó nappal egybekötve technikai programokkal és színes bemutatókkal népszerűsítik majd munkájukat – emelte ki a sajtóreferens.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozói is bemutatókat tartanak a nyílt napon
Fotós: Hegedűs Márk / Forrás: Nool

A látogatók pénteken találkozhatnak a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vám Igazgatóság munkatársai mellett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának, illetve a Balesetmegelőzési Bizottságának kollégáival, valamint a rendőr-főkapitányság toborzó tisztjével, aki a határvadász képzéssel kapcsolatban nyújt majd felvilágosítást. A szűkebb hazánkban működő büntetés végrehajtási intézet, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön szakemberei is jelen lesznek a rendezvényen. Képviselteti magát az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezet, a Salgótarjáni Mentőállomás, valamint a Magyar Honvédség részéről a nógrádi zászlóalj, illetve a toborzó iroda is.

Az esemény hivatalos megnyitója, 10 órakor kezdődik, ezt követően pedig egy szimulációs mentési gyakorlat perceit izgulhatják végig az érdeklődők. A látogatók egész nap a biztonságos közlekedés szabályaival ismerkedhetnek majd a Magyar Autóklub élménykamionjában. A megyei középiskolák csapatai egy vetélkedőn mérik össze ügyességüket és rátermettségüket, 11 órától, majd tőlük a „hivatásosok” veszik át a főszerepet, 13 óra 45 perckor, amikor is a résztvevő szervezetek bevetési egységei tartanak egymás után bemutatókat. Végül az eredményhirdetést követően, 16 óra 15 perckor elhangzik a programon a záróbeszéd.

Ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe

Amint arról már portálunk beszámolt, a rendezvény miatt a belvárosban ideiglenes forgalomkorlátozásra, illetve a buszmenetrend módosulására is figyelmeztették a lakosokat. A helyi járatok a Fő tér lezárása okán pénteken, 8 és 18 óra között terelt útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek majd.

Az előkészületek miatt már szeptember 15-én, azaz csütörtökön, 18 órától lezárják a dr. Förster Kálmán tér parkolóját. A korlátozás 24 órán át marad érvényben, illetve szeptember 16-a, péntek, 8 órától kiegészül a Rákóczi úttal, a Pécskő út és az Arany János út kereszteződések közötti szakaszokkal. Emellett pénteken, 9 óra 30 perctől a megkülönböztető jelzéssel ellátott szolgálati járművek felvonulása miatt hozzávetőleg tizenöt percen át a Papberek utca és Rákóczi út 40. szám – a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épülete – előtti útszakasztól a Fő térig ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A közlekedők számára megkönnyebbülést jelenthet, hogy pénteken, 8 és 18 óra között a Klapka György és a Mérleg utak teljes szakaszán két irányban haladhat a forgalom, így az ott található parkolóhelyek megközelíthetők lesznek.

Több katonai szervezet is képviselteti magát a rendezvényen

A salgótarjáni Biztonság Napjával kapcsolatban Gáspár M. Levente alezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka elmondta: a szűkebb hazánkban működő rendvédelmi szervek legutóbb 2017-ben mutathatták be tevékenységüket a megyeszékhelyen a civil lakosságnak egy közös rendezvény során.

– A többi szervezet, illetve az alakulatunk mellett az MH KIKNYP 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda és több meghívott katonai szervezet is képviselteti majd magát az eseményen. Egyebek mellett egy negyedórás közelharc bemutatóval is készülünk, illetve a dr. Förster Kálmán tér parkolójában az érdeklődők a mindennapi teendőinkbe is bepillantást nyerhetnek. Mindemellett pedig azokat a felszereléseket is szemügyre vehetik, amelyeket a különböző feladatok végrehajtása során – például a koszovói békefenntartó misszió kötelékében – használnak a katonáink – fejtette ki az alezredes.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában